ABD Başkanı Barack Obama, Rusya'nın bölgede DEAŞ'ı hedef almak yerine Suriye rejiminden yana tavır koyduğunu söyledi. Obama, önümüzdeki günlerde Erdoğan ile de görüşeceğini ifade ederek, Rusya'nın Türkiye'nin desteklediği ılımlı muhalifleri hedef aldığını söyledi.

Obama, Suriye'de düşürülen Rus uçağıyla ilgili olarak ayrıntıları netleştirmeye çalıştıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile önümüzdeki günlerde görüşeceğini ifade eden Obama şöyle konuştu;

"Rusya, Suriye'de Türkiye'nin desteklediği ılımlı grupları hedef  alıyorlar. Rusya, eğer bölgede sadece DEAŞ'ı hedef alırsa, bu sorunların daha az yaşanacağını düşünüyorum.

"RUSYA SÜRECİN PARÇASI OLABİLİR"

Rusya, DEAŞ'a yönelik operasyonların bir parçası olabilir. Görüş farklılığında olduğumuz ülkeler bu sürecin parçası olmasın demedik. Rusya'nın DEAŞ'ı hedef almak yerine Esed'i desteklediğini görüyoruz. Viyana sürecine odaklanmasını, tüm tarafların siyasi çözüme odaklanması gerekiyor.

"BÖYLE OLURSA UZLAŞMA ZOR"

Suriye'de kurulacak bir hükümetin unsurlarını hedef aldığı zaman, koalisyon güçleriyle uzlaşma sağlanması zor olacaktır."

Editör: TE Bilisim