Van Devlet Tiyatrosu, "Nikah Kağıdı" adlı oyunu Gaziantepli sanatseverler için sahneleyecek.

 

Ephraim Kishon'un yazdığı, Hale Kuntay'ın dilimize uyarladığı Tolga Çiftçi'nin yönettiği oyunda Şirin Ergüven Hamşioğlu, Abdulselam Çok, Edip Kamacı, Gülbahar Bozkurt, Özgür Titiz, Behice Maurer rol alıyor.

 

Yalnızlığa dikkat çekilen oyunda, "evlilikle yalnızlık çözülür mü?" sorusunun cevabı aranıyor. Oyun, 26 Ocak Cuma saat 20.00'de 27 Ocak Cumartesi 14.00 ve 20.00'de Onat Kutlar Sahnesi'nde izlenebilecek.

 

Alisya organizasyon "Minyonlar Müzikali" adlı oyunu Gaziantepli minikler için sahneleyecek. Oyun, 25 Ocak Perşembe saat 13.00 ve 15.00'te Atatürk Kültür Sahnesi'nde izlenebilecek.

 

MALATYA

 

Adana Devlet Tiyatrosu tarafından hazırlanan "Bu Da Geçer Yahu" adlı oyun, Malatya'da sahnelenecek. Uğur Saatçi'nin yazdığı Barış Erdenk'in yönettiği oyunda işgal yıllarının İstanbul'unda hiç ummadığı bir şekilde işgal orduları kumandanı Amiral Colthart'ın emir subayı olmak zorunda kalan Yüzbaşı Süha ile arkadaşlarının savaşın tozu dumanı, işgalin hüznü içinde gülümseten bir kesit anlatılıyor.

 

Dekor tasarımını Emre Satı ve kostüm tasarımını ise Funda Karasaç'ın yaptığı oyunda Doruk Nalbantoğlu, Mazlum Taşkıran, Efe Ünsal Fırat Demirağ, Yeliz Tekman, Hülya Yıldız, Muhammet Burak Erol, Ozan Sargın, Dilek Dokumacı, Ömer Bertan, Nazlı Köymen, Recep Kekil, Gürcan Alğan, Vahit Yöney, Berna Tülay Uğurlar, Refik Koral Kısakürek, Mustafa Hardaldalı, Umut verdi Boğaç ile Zeyrek Yıldız rol alıyor.

 

Oyun, Malatya Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde yarın saat 20.00'de ve 27 Ocak Cumartesi saat 14.00 ile 20.00'de Malatyalı tiyatroseverler için sahnelenecek.

 

ŞANLIURFA

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 27 Ocak Cumartesi günü Recep Genç'in derlediği "Arkadaşım Robot" adlı çocuk oyununu saat 13.30'da, Üstün Dökmen'in yazdığı ve Hasan Ocakoğlu'nun yönettiği "Hayatlı Evin Hayaleti" adlı oyunu ise saat 19.30'da Şair Nabi Kültür Merkezi'nde sahneleyecek. 

Editör: TE Bilisim