Muradiye ilçesine bağlı Yenişehir Mahalle Muhtarı İhsan Yay, yirmi günlükken geçirdiği rahatsızlık sonucunda yerden kalkamayan 11 yaşındaki Kübra Yıldırım’a tekerlekli sandalye hediye etti.


Yenişehir Mahalle Muhtarı İhsan Yay, bir ziyaret esnasında Kübra’yı evden çıkamaz halde görünce bir tekerlekli sandalye hediye eti. Kızının artık rahatça dışarı çıktığını ifade eden anne Gülizar Yıldırım, “Benim 5 çocuğum var, ancak Kübra 20 günlükken geçirdiği rahatsızlıktan dolayı böyle yerde kaldı. İmkânlarımız nispetinde götürdüğümüz doktorlar, ‘yapacak bir şey yok’ dediler. 11 yaşına geldi, hala yerden kalkamadığı gibi konuşamıyor da. Devletin verdiği maaşla hem Kübra’ya bakıyor, hem de diğer çocukların ihtiyaçlarını temin etmeye çalışıyoruz. Kendim de hasta olduğum için Kübra’yı yerden kaldıramıyordum artık. Sağ olsun muhtarın getirdiği tekerlekli sandalye ile artık kızım dışarıya çıkarabilecek. Kızım 11 yıl sonra kendisi oynamasa bile dışarıda oynayan çocuklara bakarak özlem giderebilecek. Allah muhtardan razı olsun” dedi.


Muhtar İhsan Yay ise, aile ziyareti kapsamında Yıldırım ailesinin evine geldiğini belirterek, “Bu çocuğu görünce sordum, aile de olup biteni bana anlattı. Vicdanım el vermedi, çok üzüldüm. Şimdilik bir tekerlekli sandalye temin ederek verdim. Daha kullanışlı bir sandalye teminine gidiyorum. Yardımseverlerin desteğiyle daha güzel bir araçla rahatlıkla dışarı çıkabilmesi için elimden geleni yapacağım” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim