Erciş'te okul müdürlerine yönelik mesleki eğitim programı düzenlendi.

 

Öğretmen Evi'nde düzenlenen programa katılan okul müdürlerine mesleki eğitimin planlı, bilinçli, etkili ve verimli hale getirilmesine yönelik seminer verildi.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünün birlikte düzenlediği programda konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, her şeyin temelinin üretim olduğunu söyledi.

 

"Bir ülkenin güvenliğini sağlarsınız, tabiatın sunduğu güzel bir coğrafya, güzel bir iklim olur ama üretemezseniz 21. yüzyılda insanlarınızı mutlu edemezsiniz." diyen Yaşar, üretim kültüründen yoksun bir toplumun kalkınmasının mümkün olmadığını kaydetti. Üretim kültürü olan bir gelenekten geldiklerini ifade eden Yaşar, şunları söyledi: "Hızlı şekilde bu mesleki eğitim konusunda yol almamız lazım. 'Meslek lisesi memleket meselesi' sloganıyla devletimizin meslek liselerine çok ciddi katkıları var. Bu katkıların iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarıyla iyi değerlendirilmesi gerekir."

 

Toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Yağar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, ilçede bulunan kamu kurumlarının müdürleri, oda başkanları ve okul müdürleri katıldı. 

Editör: TE Bilisim