Mısır'ın Tanta şehrindeki bir kilisede meydana gelen patlamada en az 25 kişi hayatını kaybetti, 71 kişi yaralandı. St George Kıpti Kilisesi'ndeki patlamanın, Palmiye Pazarı ayini nedeniyle kalabalık olduğu bir sırada meydana geldi. Gelen son dakika bilgisine göre Mısır'da İskenderiye kentindeki kilisenin önünde ikinci bir patlamanın yaşandığı, yaralılar olduğu belirtiliyor.

Mısır'ın başkenti Kahire'nin kuzeyindeki Tanta kentinde yer alan Aziz George kilisesinde meydana gelen patlamada 25 kişi öldü, 71 kişi yaralandı. Patlamayı henüz üstlenen olmadı.


Kilisenin girişinde meydana gelen patlama, Hristiyanların Hz. İsa'nın Kudüs'e girişini kutladığı bir bayram gününe denk geldi. Ölü sayısı 25 yaralı sayısı ise 71 olarak bildirildi. Kilisede bir bombanın patlatıldığı ya da intihar bombacısı ihtimalleri değerlendiriliyor. İçişleri Bakanlığına bağlı sivil savunma ekiplerinin olay yerinde incelemeler yaptığı belirtildi. Olayın sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

 

ÇOK SAYIDA CANSIZ BEDEN VAR

Kilisenin önünde çok sayıda cansız beden olduğu, cesetlerin gazetelerle kapatıldığı belirtiliyor. 
İKİNCİ PATLAMA OLDU

Tanta kentinde dakikalar sonra ikinci bir patlama meydana geldi. Yerel basına göre ikinci patlama bir polis karakolu hedef alındı.Ancak ikinci patlamaya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

 
 

MISIR'IN EN BÜYÜK KENTLERİNDEN BİRİ

Mısır'ın en büyük kentlerinden biri olan Tanta, Kahire ve İskenderiye arasında yer alıyor.

 

2016'DAKİ SALDIRIDA 25 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Kahire'nin en büyük Kıpti katedraline Aralık 2016'da düzenlenen bir saldırıda 25 kişi ölmüş, 49 kişi de yaralanmıştı. Bu, son yıllarda Mısır'daki Hristiyanları hedef alan en kanlı saldırı olmuştu.

 


 

Editör: TE Bilisim