ŞEHRİVAN - MHP Bursa Milletvekili Koçdemir Van'ın Vergi Borçlarını TBMM'ye taşıdı. Şimdiye kadar sayısız kez meclis gündemine taşınan ve vergi terkini talebi dile getirilen vergi borçları için bir soru önergesi sunan Koçdemir, "Van'daki deprem mağdurları için vergi affı düşünüyor musunuz?" diye sordu.

 

23 Ekim ve 30 Kasım 2011 tarihlerinde Van’da meydana gelen depremler, şehirde yaşayan veri mükelleflerini de zarara uğrattı. İş yerleri yıkılan ya da zarar gören mükellefler vergi borçlarını ödeme konusunda sıkıntı yaşamaya başladı. 5 yıldır mücbir sebepten dolayı borçlar ertelenerek katlanmaya devam ederken MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir ise bu konuyu mecliste gündeme getirdi. Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle soru önergesi veren Koçdemir, şu soruları yöneltti:

 

TERKİN DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

23 Ekim 2011 tarihi itibariye Van'daki Gelir ve Kurumlar Vergisi mükellef sayısı kaçtır?  2011, 2012, 2013,2014, 2015 yıllarında tahakkuk eden Gelir ve Kurumlar vergisi ne kadardır? Tahakkuk eden gelir ve Kurumlar Vergilerinde tahsilat oranı nedir? Ödenemeyen ve tahsil edemediğiniz bu vergi tahakkukları hakkında ne yapmayı düşünüyorsunuz? Tahsil edilemeyen bu vergiler için Vergi Terkini yapmayı düşünüyor musunuz? 

 

Editör: TE Bilisim