Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, resmi temaslarda bulunmak üzere özel uçakla Ankara Esenboğa Havalimanı'na geldi.

Barzani'yi Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Feridun Hadi Sinirlioğlu karşıladı.

 

 

 

Kritik görüşmelerde 15 Temmuz darbe girişimi, FETÖ, PKK'nin yanısıra Musul operasyonu ve DAEŞ ile mücadele konularının da masaya yatırılması bekleniyor.

Ziyaretin ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Türkiye ziyaretinin hemen öncesinde gerçekleşecek olması da dikkat çekiyor.

 

İLK KINAYANLARDAN BİRİ BARZANİ'YDİ

15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrası Avrupa ve ABD’nin tepkisizliği dikkat çekerken, FETÖ'yü ilk kınayanlardan biri de Barzani olmuştu.

Mesud Barzani ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani darbe girişiminden birkaç saat sonra yaptıkları açıklamalarla, kalkışmayı sert bir şekilde kınamış ve seçilmiş Türkiye hükümetinin yanında olduklarını bildirmişlerdi.

Kürdistan Hükümeti daha sonra Türkiye’de darbe girişiminde bulunan FETÖ'ye ait tüm okulların Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlanacağını açıklamış, ardından da FETÖ'nün Irak sorumlusu Nurettin Aytuğ ile darbe girişiminden sonra Zaho’ya kaçan firari emniyet müdürü Ahmet Duran Bitmez'i yakalayarak Türkiye’ye iade etmişti.


KAYNAK - HABER 10

Editör: TE Bilisim