Partisinin Van İl Başkanlığınca düzenlenen dayanışma yemeğinde, kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Çözüm Süreci'nde karşılıklı oturulan bir masa yok” sözlerine rağmen, “Çözüm Süreci boynumuzun borcu, masadan kalkmayacağız.” Dedi.

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin Van İl Başkanlığınca düzenlenen dayanışma yemeğinde, kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Çözüm Süreci'nin teminatının partisi olduğunu, sonuna kadar süreci yürüteceklerini ifade eden Arınç, “AK Parti, olarak çözüm sürecini sonlandıracağız. Gençlerin dağa çıkmasını ve orada ölmelerini, anaların ağlamasını, askerlerimizin, polislerimizin, hakim ve savcılarımızın, öğretmenlerimizin, karnında çocuğuyla kadınlarımızın, küçük yavruların kör teröre kursan olmasını istemiyoruz. Çözüm Süreci bizim borcumuzdur bu borcumuzu tutacağız sonuna kadar masadan kalkmayacağız” dedi.

 

ERDOĞAN İLE YİNE TERS DÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise kısa bir süre önce yaptığı açıklamada “Çözüm Süreci'nde karşı karşıya oturulan bir masa yok. Olması devletin çökmesi anlamına gelir.” Şeklinde açıklama yapmıştı. Bu sözler ile Erdoğan ile Arınç yine ters düşmüş oldu.

 

HDP'YE ÇAĞRI YAPTI

Bülent Arınç, daha önce bağımsız adaylarla Meclise girerek grup kuran HDP'nin, seçimlere girme cesaretinde bulunduğunu söyleyerek, “Benden açık çek, millet size inanır, güvenir, milletin kalbine girerseniz aşarsınız, milleti tehdit ederseniz, baskı, şantaj yaparsanız, çadırlara çağırırsanız millet size oy vermez, barajı rüyanızda görürsünüz. Millete baskı yerine şefkat göstereceksin” dedi.

 

ARINÇ: BİZ ONLARIN AĞZINI KAPATTIK

Arınç, 2008 yılında haklarında kapatma davası açıldığını ve bir oy farkıyla kapatılmadıklarının altını çizen Arınç, şöyle konuştu: “Biz onların ağzını kapattık, dillerini bağladık, ellerine kelepçe vurduk ve özgürlüklerin yolunu açtık. Darbe yapanları yargılayan biziz. Darbeci ve cuntacılara mahkeme yolunu gösteren biziz. Kenan Evren'i mahkeme önüne çıkaran biziz hamdolsun. Bunları ülkemiz insanlarımız için yaptık. Çocuklarımız okula gittiklerinde, 'Türküm, doğruyum, çalışkanım' diye bir şeyler söylemek zorunda kalıyordu. Biz bu mecburiyeti ortadan kaldırdık. Bu seçimde tekrar Allah'ın izniyle, rabbimin inayetiyle iktidar olacağız çünkü çalışıyoruz. Verdiğimiz sözleri namus borcu biliyoruz. Milletimizin bize destek olacağından şüphemiz yok. Millete hizmet etmeye devam edeceğiz ve Allah'ın izniyle artık gözyaşlarının, kardeş kavgasının dinmesi ve silahların susması için çözüm sürecini tamamlayacağız.”

 

“KAFALARINA BALYOZUN İNECEĞİNİ BİLSİNLER”

Arınç konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: Eğer 'Silahlı terör, bitti, Türkiye'de eylem yapmayacağız' diyorlarsa bunun her çeşidinde olmalıyız. Kobani olaylarını bahane ederek, insanların ölümüne yok açan, sokaklarda terör estiren, evleri işyerlerini yakan insanları gördüğüm için söylüyorum. Siz Çözüm Süreci'nde samimi değilsiniz. Bu seçimde de baskıyla, insanları korkutarak, Van'dan göç etmeye zorlayarak, sandık emniyetinin kalmayacağını ilan ederek milletin nereye oy vereceğine engel olmaya çalışan ve kendilerine oy devşirmeye çalışanlar var. Gözlerimiz onların üzerindedir. Buna izin vermeyeceğiz. Halkımızdan da kararlılık bekliyorum. Bu medeniyeti yolundan döndürmek isteyenlere, ülkeyi kavga, kaos ortamına sokmak isteyenlere bu seçimde bir ders vermek lazım. Hepimiz kararlı olacağız. Hiçbir şey yapamazlar. Bütün önlemleri aldık ama her şeye rağmen çılgınlık yapmak isteyenler varsa kafalarına balyozun ineceğini bilsinler.”

Editör: TE Bilisim