YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından, yerleştikleri üniversitenin bulunduğu şehirde barınma ihtiyacını gidermek isteyen öğrencilerin merakla beklediği KYK yurt başvuruları 3 Eylül Pazartesi başladı. Başvuruların başlamasıyla birlikte ilk etapta başvurularını tamamlayan kişiler, 'KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?'  sorusuna yanıt arıyor. Öte yandan henüz başvuru yapmayan çok sayıda üniversiteli genç ise, başvuru için son tarihi ve nasıl başvuru yapılacağını sorguluyor. Peki, KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? Yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?


Gençlik ve Spor Bakanlığınca, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı yurtlara başvurular başladı. Başvuruların başlamasıyla birlikte nasıl başvuru yapılacağı ve başvurular için son günün ne zaman olduğu merak konusu oldu. KYK tarafından yapılan açıklamaya göre, E-Devlet üzerinden yapılacak başvurular kısa süre içinde son bulacak. İşte, konuya dair merak edilen tüm soruların yanıtı...

 

KYK YURT BAŞVURU NASIL YAPILIR?

 

Üniversiteli gençlerin barınma için öncelikli tercihi olan KYK yurtlarına başvurular, 3 Eylül Pazartesi alınmaya başlandı.  "e-devlet" üzerinden herhangi bir ücret ödemeden yapılacak başvurular, 10 Eylül Pazartesi saat 23.59'da sona erecek.

 

Başvuru yaparken öğrencilerin öğrenim bilgileri, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) bilgi sistemi üzerinden alınacak. Hatalı öğrenim bilgisiyle yapılacak başvurular geçersiz sayılacağı için öğrencilerin e-Devlet'te yer alan öğrenim bilgilerini kontrol etmesinde yarar var. Öğrenim bilgilerinde yanlışlık olan öğrencilerin, yerleştikleri üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerinde düzeltme talebinde bulunması gerekiyor. Bilgilerinde yanlışlık olmayanların ise başvurularını doğrudan tamamlanacak.

 

KYK yurt başvuru yaparken E-Devlet şifresi mutlaka gerekli, çünkü başvurular yalnızca bu sistem üzerinden alınıyor. E-Devlet şifresi almak ise oldukça basit; E-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile PTT şubelerine giderek düşük bir ücret karşılığında "e-Devlet" şifresi alması gerekiyor.

 

Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından bilgilerinde değişiklik olan öğrenciler, başvuru süresinin sonuna kadar bilgilerini yine "e-devlet" üzerinden güncelleyebilecek. Yurt başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca farklı kamu kurum ve kuruluşlarınca araştırılacak.

 

YURT BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

 

KYK yurt başvurularının başlamasının ardından hızlı bir şekilde başvurularını tamamlayan çok sayıda genç, başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını öğrenmek istiyor. Konu hakkında henüz net bir tarih açıklaması yok. Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla ilgili her tür bilgiye "yurtkur.gsb.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek. Bu hususta önemli bir gelişme olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

 

BAKANLIKTAN DANIŞMA HATTI

 

KYK yurt başvurularını yaparken teknik ya da başka problem yaşayan öğrencilere yardımcı olması ve sorunlara anında çözüm bulmak için KYK Kurumsal İletişim Merkezi, başvuru süresince 7/24 öğrencilerin hizmetinde olacak. 

 

Öğrenciler, "4441961" numaralı Kurumsal İletişim Merkezi'nden veya Kurumun resmi Twitter hesabı "KYK_DESTEK" üzerinden de yardım talebinde bulunabilecek. Burada görev alan personel, öğrencilere gereken desteği sağlayacak.

 

KYK YURT BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim