Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu referandum süreci kapsamında Van’ın sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek referandum sürecine ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

 

Ziyaretleri kapsamında Van Ticaret ve Sanayi Odası ve Organize Sanayi Bölgesi başkanlarını makamında ziyaret ederek süreç ile ilgili görüşlerini alan Kurukcu, bu zorlu süreçte kendilerinin taraf değil hakem olması gerektiği vurguladı. Sivil toplum örgütlerin de bu süreçte hiç kimseye söz vermediklerini anımsatan Kurukcu, STK’ların hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmaması gerektiğini söyledi. Kurukcu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun; "Onlar bu milleti ayıracaklar, biz ayırmayacağız. Evet diyen vatandaşım da hayır diyen vatandaşım da benim başımın üstündedir. Bölmeyeceğiz bu ülkeyi, böldürtmeyeceğiz." Şeklindeki açıklamasını hatırlatarak hiçbir zaman bölen taraf olmayacaklarını dile getirdi.

 

ÜLKENİN KADERİNİ BİR KİŞİ BELİRLEYEMEZ

Kurukcu, “Bugün deniyor ki bir anayasa değişikliği yapalım. Arkasından cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra sistemi değiştirelim, parlamenter demokratik sistemden vazgeçelim, yerine başkanlık sistemi getirelim. Nasıl bir başkanlık sistemi? Türkiye'ye özgü bir başkanlık sistemi, bir ülkenin rejimini bir kişi belirleyemez. Bir kişinin arzusu üzerine rejim değişmez. Bir ülkenin rejimini, o ülkenin tarihsel koşulları belirler. Siyasal, sosyolojik koşulları belirler. Türkiye'nin en temel sorunu, Türkiye'nin tarihini bilmeyen, sığ bir kültüre sahip kişiler tarafından yönetilmiş olmasıdır.”

Editör: TE Bilisim