Van’ın köklü ve önemli eğitim kurumlarından bir tanesi olan Kültür Eğitim Kurumları, 18-19 Şubat tarihleri arasında ‘Kültür Giriş Sınavı’ düzenleyecek.

 

Van’da verdiği eğitimin dışında sosyal anlamda da zaman zaman Van’a güzel etkinlikler kazandıran, Kültür Eğitim Kurumu son olarak, Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) köy okullarında okuyan öğrenciler yararına müzik ve şiir dinletisi düzenlemişti. Kültür Eğitim Kurumu bu hafta sonu ise 4. 5. 6. ve 7. sınıflar için ise ‘Kültür Giriş Sınavı’ yapacak.

 

SADECE EĞİTİM DEĞİL SOSYAL ETKİNLİK YUVASI

Gazetemize konuşan Kültür Eğitim Kurumu Müdürü Kıvanç Büyükaslan, sınavın bursluluk sınavı olduğunu söyledi. Büyükaslan, “Biz Van’da uzun yıllardır eğitim veren ve bu eğitimler sonucunda öğrencimizin daha kaliteli eğitim alması için elimizden geleni yapıyoruz. Eğitim kurumu olarak vermiş olduğumuz eğitimlerin yanı sıra sosyal etkinliklerde yapıyoruz. Bu etkinlikler ile sosyal sorumlulukta üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz.”

 

TÜM ÖĞRENCİLER KATILABİLECEK

Yapılacak olan sınavla ilgili de konuşan Büyükaslan, “Bu hafta sonu Van’da 4, 5, 6 ve 7. sınıfta okuyan öğrencilerin katılabileceği bir bursluluk sınavı yapacağız. Kültür Giriş Sınavı olarak yapılacak olan sınava, Van’da eğitim gören 4, 5, 6 ve 7. sınıfta okuyan öğrencilerin hepsi katılabilecek. 18-19 Şubat tarihlerinde yapılacak olan sınava girecek olan tüm öğrencilere başarılar dilerim.” Dedi.

 

Yapılacak olan sınavın başvuruları www.kulturegitim.com.tr adresinden online olarak yapılıyor. Kültür Eğitim Kurumları tarafından yapılan sınav ücretsizdir.


ŞEHRİVAN EĞİTİM: ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim