Van’da kulağı kesilen yavru köpek, Van Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına alındı.


Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, İpekyolu ilçesinde bir sokak köpeğine işkence edildiği ihbarını aldı. İhbar üzerine İpekyolu Belediyesi ile birlikte köpeğin bulunduğu noktaya giden ekipler, kulağı kesilmiş yavru köpeği hayvan ambulansıyla Büyükşehir Belediyesi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine getirdi. Burada veteriner hekim Mahmut Erçil tarafından ameliyata alınan yavru köpeğin kulağı, yarım saatlik operasyonun ardından tekrar dikildi. Vücudunda morluklar oluşan ve bitkin düşen yavru köpeğin aşıları yapılarak vitamin takviyesinde bulunuldu.


Sokak hayvanlarının korunması adına Van Büyükşehir Belediyesi olarak birçok yeniliğe imza attıklarını belirten Mahmut Erçil, “Ne yazık ki yavru köpek bilinçsiz vatandaşlar tarafından eziyete uğramış. Biz burada köpeğin tedavisini yaptık. Durumu şimdi iyi, iç kulağında sorun yok ve duyma yetisi var. Yavru köpeği bir süre merkezimizde misafir edeceğiz. İyileştikten sonra tekrar köpeği tekrar aldığımız noktaya bırakacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim