Türkiye genelinden kuaförler, Bitlis'in Tatvanilçesinde Van Gölü kıyısısında düzenlenen eğitim programında, gölün manzarasından ilham alıp yeni saç ve makyaj tekniklerine ilişkin uygulamalar yaptı.

 

Bitlis’in Tatvan ilçesi Van Gölü Sahilinde bayan kuaförlerine yönelik düzenlenen eğitim organizasyonu, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Aydın, Trabzon, Adapazarı, Diyarbakır, Gümüşhane, Van ve Muş'tan 60 kuaför ve 5 eğitimenin katılımıyla yapıldı.

 

İlçe sahilindeki özel bir işletmede başlayan saç modeli ve renklendirme ile makyaj eğitimleri, uygulamalı olarak Van Göl kıyısında açık havada devam etti. Eğitim alan kuaförler, Tatvan'ın büyüleyicici atmosferinde saç ve makyaj uygulamalarını yaptı. 

 

Organizasyonda eğitmen olarak yer alan Meryem Kızıl, yaptığı açıklamada, yaklaşık 7 yıldır kuaför eğitmenliği yaptığını belirterek, şunları söyledi: "Yaklaşık 25 yıldan beri bu sektörde çalışıyorum. Bu organizasyona Adapazarı’ndan katılıyorum. Ülkenin birçok yerinde eğitimler verdik, fakat doğu bölgesi bana daha çok cazip geliyor. Gönüllü olarak katıldım ve burayı çok beğendim. Türkiye’nin hemen hemen her yerinden gelenler oldu, şu anda 60 katılımcı var."

 

Programa eğitmen olarak Diyarbakır’dan katılan Hasan Keskin ise 8 yıllık topuz eğitmeni olduğunu belirterek,  "Programda onar kişilik guruplar halinde kuaför arkadaşlarımıza uygulamalı eğitim veriyoruz. 3 gün boyunca devam edecek olan programa ülkenin her yerinden katılım olması bizleri çok gururlandırdı. Eğitim sonrası katılan kuaför arkadaşlarımız arasında bir yarışma yapmayı planlıyoruz." dedi. 

 

Gümüşhane'den katılan kuaför eğitmeni Tolga Akyüz de Tatvan'ı çok etkileyici bulduğunu ifade ederek, "Buranın atmosferi, insanları gerçekten çok güzel, bu nedenle burada olmak mutluluk verici." dedi. 

Editör: TE Bilisim