15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında devletimiz ülkenin geleceğini daha sağlam temellere oturtmak amacıyla Olağanüstü Hal ilan etmişti.

Olağanüstü Hal süresince özel harekat polisi alımı, pilot alımı gibi devletin güvenliğini korumak için önemli alımlar yapılması için adımlar atılmıştır. Atılan bu alımlarda dikkat çeken bir nokta ise KPSS şartının olmamasıdır.

KPSS şartının olmaması vatandaşın aklına soru işaretleri bırakmıştır. Binlerce işsiz kişi, KPSS’nin OHAL’den sonra kaldırılacağını düşünmeye başlamıştır. Fakat süreç pek de tahmin edildiği gibi gitmiyor. Yani ülke olarak çok zor süreçlerden geçtik, geçmeye de devam ediyoruz. Bu süreç içerisinde KPSS’siz personel alımı yapılması, personel alımından ziyade güvenlik personeli alımı yapılması ileriki dönemlerde alımların KPSS’siz olacağına bir işaret olamaz.

Çünkü ülkenin zor günlerinden binlerce FETÖ’cü memur ihraç edildi. İhraç edilen bu memurlar neticesinde de devlet kadrolarında doğal olarak personel açığı doğdu. Özellikle, bizim geleceğimiz olan çocuklarımızı eğiten öğretmenlerin görevlerinden ihraç edilmesi Cumhuriyet tarihinde görülmemiş öğretmen atamasına sebebiyet verdi.

 

Peki Neredeyse İhtimal Dahi Vermediğimiz KPSS Kaldırılırsa Süreç Nasıl İşler?

İşte, bu sorunun cevabını vermek biraz zor olacak. Fakat KPSS kaldırıldığı takdirde, böyle bir şeyin olması çok çok düşük bir olasılık, akıllara ilk gelen şey KPSS'nin yerine getirilen sınavı kurumların yapacağı olacaktır. Bu konuşmalar bir zamanlar üniversiteye hazırlanan öğrenciler arasında da geçmiştir. Öğrenciler, devletin yapmış olduğu büyük bir sınava girmeyecek fakat öğrenciler, üniversitelerin yapmış olduğu sınavlara girecekler. Yani her öğrenci istediği üniversiteye başvurabilecek ve o üniversitenin sınavına girebilecek.

Kamu personeli alımlarında da her ne kadar düşük bir ihtimal olsa da bu sistem düşünülebilir. Yani, memur olmak isteyen vatandaşlar çalışmak istediği kurumlara başvurur. O kurumlar ise aralarında anlaşarak tarihleri çakışmayacak şekilde bir sınav tarihi belirler ve memur alımları böyle yapılmış olur. Fakat sınavsız hiçbir alım olmayacaktır.

Editör: TE Bilisim