ŞEHRİVAN GÜNCEL: ERDAL ERBAŞ - Van İl Koordinasyon Kurulu 2. Dönem Toplantısı, Vali yardımcısı İbrahim Civelek Başkanlığı’nda yapıldı. Koordinasyonda birçok kurum daha önceki projelerinin tekrarını anlatırken, çok sayıda kurum ise “Koordinasyonu gerektirecek bir durum yok” diyerek toplantıyı tamamladı.

 

Tuşba Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan ve Vali Murat Zorluoğlu başka bir programda olduğu için Vali Yardımcısı İbrahim Civelek başkanlığında yapılan toplantıya kurum yetkilileri, kaymakamlar ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Toplantının açılışında Vali Yardımcısı 2018 yılının toplantının toplam proje ve bedelleri hakkında bilgi verirken, kurum yetkilileri de kendi kurumlarına ait proje ve proje bedellerini ayrıca şimdiye kadar gerçekleştirdikleri ve bundan sonra gerçekleştirecekleri projelere ilişkin bilgi verdi. Birçok kurum yetkilisi de koordinasyonu ilgilendiren bir konunun olmadığını belirterek, sunum yapmadı.

 

Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere sunum yapan kurumlar daha çok elektrik kesintilerinden yakındı. Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü temsilcisi, elektrik borcundan dolayı aydınlatma konusunda sorun yaşadıklarını ifade etti. Karayolları 11 Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülşah ise, Van-Bahçesaray arasını 20 dakikaya düşürecek bir çalışma yürüttüklerini, genel çalışmalar için VEDAŞ’ın önlerini açmasını istediklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim