ŞEHRİVAN ÖZEL: ERDAL ERBAŞ / SONER İZGİ - Van’ın genç ve dinamik isimlerinden olan, 1980 yılında bu yana aile olarak Van’a yaptıkları yatırım ve istihdamla bilinen Şevginler Yem A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Şevgin, Ak Partiden milletvekili aday adayı oldu.

 

1980 yılında Van’da kurdukları un yeme fabrikasıyla Vanlılara önemli bir istihdam kaynağı sağlayan Şevginler Yem A.Ş’nin sahibi merhum Fevzi Şevgin’in oğlu Kenan Şevgin Ak Parti Van Milletvekili aday adayı oldu. Van’a yaptıkları yatırım ve sağladıkları istihdam ile Van’ın önemli isimlerinden olan Şevgin, milletvekili sürecinde de Van’a katkı sağlamak istiyor. Van’da kazandığı maddi geliri Van’da yatırıma dönüştüren Şevgin ailesinin genç ismi Kenan Şevgin, herkes gibi klasikleşmiş çalışma ve cümlelerden çok yenilikçi çalışmalarla Vanlılara hizmet vermek istiyor. Şevgin aday adaylık sürecini ve projelerini Şehrivan’a anlattı.

 

GENÇ ADAY: KENAN ŞEVGİN

 

İlk olarak aday olma süreci ve neden aday olduğunu hakkında konuşan Kenan Şevgin şunları söyledi: “Seçilme hakkı olarak yaş ortalaması öncelikle 18’e düştü. Bu güzel ve heyecanlı bir durum. Bir atak yapmamız gerekiyordu. Benim bunu istememin sebebi. Genel bir araştırma yaptım. Aday adaylık başvuru yapan insanların geneli yaşça daha büyük insanlar. Ben daha verimli olabileceğime inandığım için böyle bir atakta bulundum. Bir de Van’ı ve Van halkının ne istediğini bilen insanlarız. Bundan dolayı böyle bir şeye gönüllü olduk. Allah izin verirse ben bu konuda kendime güveniyorum. Van halkı içinde elimizden geleni yapacağız.”

 

ŞEVGİN: HERKES BİR SANAYİDİR GİDİYOR

 

Proje ve çalışmalarıyla ilgili konuşan Şevgin, “Klasikleşmiş sözlerden ziyade şunu belirtmek isterim. En başta spor adına faaliyetlerde bulunacağız. Van’ın buna ihtiyacı var. Bizim küçük olduğumuz zamanlarda Vanspor şimdiki adıyla Süper Ligde futbol oynardı. Vanlının buna büyük bir özlemi var. İnsanlar takımlarının yeniden süper lige çıkmasını istiyor. Genelde herkesin ağzında bir sanayileşme var. Herkes bir sanayi gidiyor ama sanayileşmek demek sadece un ve yem fabrikasından ibaret değil. Çeşitli alanlarda tekstil, otomotiv gibi alanların da gelişmesi gerekiyor. Ben ve kardeşlerim bu konuda planlarımız var. Bunun için adımlar atacağız. Yem ve un fabrikası Van’da çok fazla çoğunlukta. Devletin Van’daki ilk yemi Van yemken, özelde ise ilk özel kuruluşu Şevginler Yem A.Ş olarak biz açtık.” Dedi.

 

“İÇTENLİĞİMİ YANSITACAĞIMA İNANIYORUM”

 

Şevgin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sosyalleşme adına, sosyal etkinliklerin daha çok olduğu faaliyetler bulunmak istiyorum. Ben klasik cümleler artık kullanmak istemiyorum. Her gelen ben şunu yapacağım, bunu yapacağım diyor. Herkes bir şeylerin gösterişinde ve bir şeylerin adı altında bir profil belirtmişler kendilerine. Bitirmeyi okulu bitirenler, yapmadığı işi yapanlar. Herkes artık klasik bir şekilde bir diplomanın altına sığınmış. Şunu, bunu yapacağız değil. Tamamen içtenlikle çalışacağız. Bende bu içtenliğimi yansıtacağıma inanıyorum.”

 

“MEMLEKETİMİZİN KALKINMASI ÇOK ÖNEMLİ”

 

Şevgin son olarak şu mesajı verdi: “Van’da 169 aday adayımız var. Hepsine hayırlı olmasını dilerim. Benim öncelikli tercihim gerçekten vatanına, milletine, şehrine verimli olacak insanların gelmesi gerekiyor. Eğer ki ben olacaksam hayırlısıyla olurum. Ben de bu hayrı yansıtamayacaksam inşallah bende olmam diyorum. En başta memleketimizin kalkınması çok önemli. Bunun içinde elimizden geleni yapacağız. Listeye girsek de girmesek de AK Parti önderliğinde bunu yapacağız. Bu çalışmaları yürütecek ve Van’a bu kez en hayırlı isimlerin geleceğine inanıyorum. Kendim olsam da olmasam da.”

 

KENAN ŞEVGİN HAKKINDA

 

Ben rahmetli Fevzi Şevgin’in oğlum. Van’da yıllardır yatırım yapan insanlarız. Bende hayatımın ilk bölümünü Van’da, ikinci yarısını ise Ankara’da geçirmiş birisiyim. Ankara ile Van arasında sürekli mekik dokuyan birisiyim. Ankara’da çeşitli ticaret alanlarında faaliyetlerimiz oldu. Bu anlam 2 şehir arasında ticaret anlamında çalışmalarımız oldu.

Editör: TE Bilisim