İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Van'ın Gürpınar Belediyesince düzenlenen "Kırkpınar'dan Gürpınar'a Ulusal Yağlı Güreş Festivali" başladı.

 

Edirne'den Van'a birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen festival kapsamında, Büyükşehir Mehter Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. 

 

 

 

Başbulak Mahallesi'nden başlayan ve renkli görüntülere sahne olan yürüyüşte vatandaşlar Türk bayraklarıyla festivalin yapılacağı mesire alanına geldi.

 

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un da katıldığı programda konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Zorluoğlu, binlerce yıllık tarihe sahip Van'da ülkenin en batısıyla en doğusunu buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 

"Van festivaller şehrine dönüştü"

 

Van'da son zamanlarda önemli gelişmelerin yaşandığını anlatan Zorluoğlu, şöyle devam etti:

 

"Belediyelerimizin kaynaklarını terör örgütlerine değil vatandaşımızın hizmetine tahsis edildiği andan itibaren Van ve Gürpınar halkı bir bütün olarak unuttuğu gerçek belediyecilik hizmetleriyle tekrar buluşuyor. Huzur ortamının sağlanmasıyla bu tür festivaller yıl boyunca yapıldı. Vanadeta bir festivaller şehrine dönüştü. Huzur iklimi üzerine birçok güzellik inşa ettik ve inşa etmeye devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin destekleriyle Van son birkaç yıldır büyük değişim ve dönüşüme sahne oluyor. Belediye hizmetleri konusunda önemli yatırımlar yapılıyor. Huzur ikliminin üzerine turizm inşa ediliyor, hayvancılık yeniden canlanıyor."

 

 

 

Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da ata sporu yağlı güreşlerin Gürpınar'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu sporu gelecek nesillere bırakmak için büyük çaba sarf ettiklerini dile getirdi. 

 

Gürpınar'da ilk defa yağlı güreş müsabakalarının yapıldığını vurgulayan Kafaoğlu, ülkenin değerlerine sahip çıkarak, tüm kesimleri kardeş kılacaklarını ifade etti. 

 

 

 

Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Osman Doğramacı da "Kırkpınar'dan Gürpınar'a" sloganıyla ülkenin en batısı ile en doğusu arasında kardeşlik köprüsü kurduklarını belirtti.

 

Projeye tüm kurumların büyük destek verdiğini anlatan Doğramacı, "Aslında algılardaki uzaklığı yıkarak bunu yakın eylemek istedik. Bu yönde bir proje başlattık. İnşallah bu daim olur." dedi.

 

 

 

AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar ve Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın'ın da selamlama konuşması yaptığı programda okunan duaların ardından müsabakaların startı verildi.

 

Müsabakalara katılan sporcular, minik, tozkoparan, deste, büyükorta, başaltı ve baş olmak üzere altı kategoride güreşiyor.

Festivali AK Parti Van Milletvekilleri İrfan Kartal, Abdulahat Arvas, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, AK Parti İl Başkanı Kahyan Türkmenoğlu, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ve kurum amirleri de izledi.

Editör: TE Bilisim