Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Davutoğlu'na hükümeti kurma görevi vermesinin ardından hükümet kurma görüşmelerine başlayan iki partide bir yandan pazarlıklar yapılırken diğer yandan da erken seçimin bir seçenek olduğu ortaya çıktı.


Yeni Şafak gazetesinden Nil Gülsüm ve Abdulkadir Selvi'ye konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu konuyla ilgili soruları cevapladı.

 

YÜKSEK İHTİMAL ERKEN SEÇİM 

Bir erken seçim ihtimalini mümkün görüyor musunuz?

Evet. Ben erken seçim ihtimalini daha yüksek görüyorum. Koalisyon için iyi niyetli atılmış adımlar var ama gerçekçi olarak baktığımızda bunun bazı zorlukları var.


 

TEK PARTİ ÇÖZEMEZ

Öngörünüz ne olur, bir erken seçim olursa?

CHP açısından çok fazla şey değişmez. Bazı anketler bizi bir puan artmış gösteriyor. Bir puan artar mı, bilmiyorum ama MHP oy kaybedebilir. Bu da hükümet kurma aşamasında biraz rijit davranmasıyla ilgili olabilir. Ama bence şöyle değerlendirmek en doğrusu; diyelim ki bir erken seçim oldu Adalet ve Kalkınma Partisi tekrar iktidar oldu. Tek başına iktidar olmak için 18 vekil eksiği var, bunu 25 sayı artırdı. Bu çoğunlukla 4 yıllık bir iktidar çok zor olur ve bu muhalefetle götüremez. Karar veremez, anayasayı değiştiremez, Kürt sorunu gibi devasa bir sorunu çözemez. Hele Ortadoğu'daki bu politika böyle devam ederse Türkiye çok daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalır. O nedenle koalisyon gerçekten de çok sağlıklı bir çıkış yolu.

Sayın Davutoğlu hükümeti kuramaz da Sayın Cumhurbaşkanı görevi size verme gereği duyarsa görevi almak için saraya gider misiniz?

Umarım beni saraya çağırmaz.


KAYNAK-HÜR HABER

Editör: TE Bilisim