VAN HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 17-22 Mayıs tarihleri arasında sürecek olan 2. Amed Kitap Fuarı, panel, söyleşi, şiir dinletisi ve belgesel gösterimleri ile devam ediyor. Sümerpark’ta düzenlenen kitap fuarına panelist olarak katılan İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser, kaleme aldığı ‘Kürtler Yerel İdareleri ve Özerklik’ kitabı üzerine kitap severler ile bir araya geldi.

 

Düzenlenen panelde Keser, kitapta ağırlık olarak ele aldığı Kürtlerin tarih boyunca içinde bulundukları yönetim modelleri, devletler ile olan hukuksal ilişkileri, Osmanlı Dönemi Kürtlerin idari şekli beylik mirlik eyaletleri hakkında bilgi verdi: “1514 yılından Yavuz Sultân Selim’den İkinci Mahmud ve tanzimat dönemine kadar 330 yıl eyalet ve beyliklerle yönetildi. Osmanlı Sancak Beylerbeyliği, Voyvodalik, Timar ve Kırım Hanliği gibi çoklu özerklik veya otonom yönetimle sistemini kurmuş imparatorluktur” şeklinde konuştu.

 

Yoğun ilginin olduğu panele katılan katılımcılar, Keser’e kitap üzerine ve güncel konular hakkında sorular sordu. Soruları yanıtlayan Keser, panelin sonuna doğru okurlarının kitaplarını imzalarken, katılımcılar ile hatıra fotoğrafı çektirdi. - ŞEHRİVAN HABER

Editör: TE Bilisim