Van’ın Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, Çubuklu Mahallesi’nde bin öğrencisi bulunan Galatasaray İlk ve Ortaokulunu ziyaret etti.

 

Kaymakam Dundar, beraberindeki İl Jandarma Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Türker Cice, İlçe Emniyet Müdürü Korkmaz Polat ve İlçe Müftüsü Fikri Göncü ile ikili eğitimin verildiği Galatasaray İlk ve Ortaokulunu ziyaret ederek, öğretmenlerle bir araya geldi. Öğretmenlerin sorun ve önerilerini dinleyerek, eğitimde kalitenin arttırılmasıyla ilgili yapılan toplantının ardından sınıfları gezerek öğrencilere çeşitli hediyeler veren Dundar, Çaldıran’da eğitim çalıştayı yapacaklarını söyledi. Dundar, “Çaldıran ilçesinde başarının artırılması için eğitim çalıştayı düzenleyeceğiz. Okul müdürlerimizle yapacağımız çalıştayda, öğrencilerimizin eğitimdeki altyapısı ve sosyoekonomik anlamda yetiştirilmeleri ele alınarak daha kaliteli eğitimin verilmesi hedeflenecektir. Biz belediye ve kaymakamlık olarak eğitime apayrı bir önem veriyoruz. Bizim için eğitim önemlidir. Bizim ve ülkemizin geleceğini temsil edebilecek insanların yetiştirilmesine büyük katkı sunacaktır. Çubuklu İlk ve Ortaokulunun her türlü genel bakımını yaparak 12 derslik olan sayıyı 16 dersliğe yükselttik. Çubuklu Mahallesi’nde atıl durumda olan eski ilkokul binasını da onararak ilçemizin ikinci anaokulunu kuracağız. Burada bulunan çevre mahallelerdeki çocukların anaokulu ihtiyacını da gidereceğiz” dedi.

 

Öğretmenlere Elektronik Bilişim Ağını kullanmalarını öneren Dundar, burada gerekli olan soru bankasını kullanmaları halinde okulun gerekli kırtasiye ihtiyaçlarını da karşılayacaklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim