ŞEHRİVAN GÜNCEL: YUNUS EMRE AYKAÇ / İSTANBUL - APA’nın Türkiye Dönem Başkanlığını yapan Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk’ün 2 yıl sürecek olan başkanlığı resmen başladı.

 

Asya Parlamenter Asamblesi (APA) 10. Genel Kurul Oturumu'nda APA Dönem Başkanı Nguon Nhel'in dönem başkanlığı çekicini TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a vermesiyle APA Başkanlığı Kamboçya'dan Türkiye'ye geçti. APA Dönem Başkanlığının Türkiye geçmesi ile birlikte Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk’ünde başkanlığı resmen başladı. Türkiye Kayatürk başkanlığında APA’ya 2 yıl başkanlık edecek.

 

KAYATÜRK TOPLANTIDA KONUŞTU

İstanbul’da yapılan APA 10. Genel Kurulunda APA üyesi ülke temsilcilerinin konuşma yaptı. APA Türkiye Delegasyonu Başkanı ve Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayaturk, APA Genel Toplantısı'nda bir konuşma yaptı. Dün Van basınına konuşan Kayatürk, Türkiye ve Van’ı tanıtıyoruz demişti. Kayatürk bugünde yaptığı konuşmada yine Türkiye ve Van’ın önemine değinerek önemli bir konuşma yaptı. 

 

KAYATÜRK GÖRÜŞMEYİ PAYLAŞTI

Başbakan Binali Yıldırım APA toplantıları kapsamında İran Meclis Başkanı Ali Laricani ile görüştü. Yıldırım ve Laricani'nin, Asya Parlamenter Asamblesi (APA) 10. Genel Kurulu kapsamındaki görüşmesi, basına kapalı 50 dakika sürdü. Kayatürk görüşmeyi sosyal medyada duyurdu. Görüşmenin yapıldığı salondan bir fotoğraf paylaşan Kayatürk, sosyal medyada şunu paylaştı: “APA toplantısı İstanbul’da sürüyor. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım bugün, İran Meclis Başkanı Sayın Ali Laricani ile görüştü.”

 

BAŞBAKAN YILDIRIM’DA KATILDI

Dün yapılan başkanlık devrinin ardından bugünde APA’nın toplantıları devam etti. APA 10. Genel Kurulu’nun ikinci gününde Yürütme Kurulu Toplantısının Raporunun sunulması ve APA Başkanlığının Kamboçya’dan Türkiye’ye verilmesi toplantısı düzenlendi. Bugün düzenlenen toplantılara Başbakan Binali Yıldırım’da katıldı. Swissotel The Bosphorus'da düzenlenen toplantıda, Başbakan  Yıldırım, Asya Parlamenter Asamblesi (APA) 10. Genel Kurulu katılımcıları onuruna öğle yemeği verdi. TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın da katıldığı yemekte konuşan Yıldırım, Türkiye'nin bu toplantıyla APA'nın dönem başkanlığını Kamboçya'dan devraldığını ve bunun 2019'a kadar devam edeceğini hatırlattı.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM, KAYATÜRK’ÜN AÇIKLAMASINA DEĞİNDİ

Başbakan Yıldırım, dün Van basınına konuşan Burhan Kayatürk’ün FETÖ ile ilgili yaptığı konuşmayla ilgili konuştu. Yıldırım, APA’nın FETÖ hakında aldığı kararın çok önemli olduğuna değindi. Yıldırım, şunları kaydetti: "Asya Parlamenter Asamblesi çok örnek bir tavır sergileyerek, 9. Genel Kurul Toplantısı bildirgesinde FETÖ'nün bir terör örgütü olduğunu ve ülkemizle FETÖ'ye karşı mücadelede tam dayanışma halinde olduğunu kayda geçirmiştir. Bu vesileyle burada bulunan bütün üye ülkelere, değerli parlamento başkanlarına, ülkem ve milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum."

 

PAKİSTANLI İSİMDEN ERDOĞAN’A ÖVGÜ

Kayatürk toplantıda yaptığı konuşmaların yanı sıra sosyal medyada toplantıyla ilgili paylaşımlar yapamaya devam ediyor. Kayatürk APA’ya üye olan ülke temsilcilerinin yaptığı önemli konuşmaları takipçileri ile paylaştı. Kayatürk’ün önemli bir paylaşımı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili oldu. Kayatürk yaptığı paylaşımda, “APA İstanbul toplantısında söz alan Pakistanlı Parlamenter Müşahid Huseyin: ‘Recep Tayyip Erdoğan Asyan’ın Aslanıdır” ifadelerine yer verdi.

APA’nın ikinci gününde yapılan konuşmalar ve toplantılar yarın yapılacak olan toplantı ve önemli görüşmeler ile devam edecek.

Editör: TE Bilisim