AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Bahçesaraylılarla bir araya geldi. İl binasında yapılan toplantıya Kayatürk’ün yanı sıra İl Başkanı Zahir Soğanda, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Yeni İdare Hizmetler Başkanı Yaşar Beygo ve çok sayıda Bahçesaraylı vatandaş katıldı.

 

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ak Parti Van İl Başkanlığında Bahçesaraylılarla bir araya geldi. Kayatürk burada referandumla ilgili yaptığı konuşmasında, “İnşallah Van’da ve bölgede çok büyük bir evet çıkacak. Burada yüzde 95 hayır çıksa, 90 gram Kürtlere, Van’a hatta HDP’ye faydası var mı? Yok, güçlü bir evet çıkarsa biz Ankara’ya güçlü gideriz.” İfadelerine yer verdi.

 

 

SOĞANDA: İMTİHANDAN GEÇECEĞİZ

Toplantıda konuşan AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, konuşmasını Türkçe ve Kürtçe yaptı. Soğanda, 16 Nisan’da yapılacak referandumun herkes için bir imtihan olduğunu vurgulayarak, “Müküslüler gerçek anlamda hem Van’ın ortak paydasına sahip çıkan kardeşlerimizdir, hem de Türkiye’nin birlik ve beraberliğine sahip çıkan, her daim milli duruşunu sergileyen kardeşlerimizdir. 16 Nisan hepimiz için bir imtihandır. Bu imtihanı birlikte iyi götürmemiz gerekiyor. Bunu yapabilmenin yegâne yolu referandumda evet çıkmasını sağlayabilmektir. Sadece evet demek değil, aynı zamanda evet çıkmasını sağlayabilmektir” dedi.

 

“HAYIRCILAR TAM TERSİNİ YAPIYOR”

Referandum seçimlerinde evet diyenlerin Türkiye’nin birlik ve beraberliğini istediğini, hayır diyenlerin ise Kürtlere zulümden başka bir şey vermediğini ifade eden Soğanda, “Evetçilere baktığımız zaman milletin birlik ve beraberliğini isteyen kesimlerdir. Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi AK Parti yıllardır bu memlekete hizmet etmekten başka bir şey yapmadı. Vermiş olduğu bütün taahhütleri yerine getirdi. Bu memleketi üç kat, dört kat geliştirdi. Feqiye Teyran’ın kitaplarını Kültür Bakanlığı tarafından bastırdı. Hayırcılar ise tam tersini yapıyor. Kürtler adına ortaya çıktıklarını iddia eden bazı kesimler Kürtlere, Müküslülere zulümden başka bir şey vermedi. Sündüz yaylasını unutmadık, Müküsteki şehitlerimizi unutmadık. Yayla boşaltmalarını, köydeki o zulümler unutmadık. Bunlar bu memlekete kan, gözyaşı ve asimilasyon bıraktı” ifadelerini kullandı.

 

 

SOĞANDA: BİRLİKTE ZULMÜ SÜRDÜRÜYORLAR

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugüne kadar Kürtlere hiçbir şey vermediğini anlatan Soğanda, “Sadece Zilan deresini, Sefo deresini, Dersimi miras bırakmıştır. Şuan Kürtler adına ortaya çıktığını iddia eden HDP, CHP’nin arkasına sığınmış ve birlikte bu zulmü sürdürüyorlar. Başkanlık sistemi esas itibariyle eğer Kürt sorununda bir sorun varsa çözebilecek yegâne sistemdir. TRT Kurdi açıldı, oraya çıkan bütün sanatçılara ölüm fermanı imzaladılar. Barış sürecine katkı sunsun diye Diyarbakır’da mitinge katılan Şivan Perver’e ölüm fermanı okudular. Feqiye Teyran eğer bugün sağ olsaydı, sadece onun eserleri Kültür Bakanlığı tarafından basıldığı için ona da ölüm fermanı okumuştular. Ahmedi Hani’ye ölüm fermanı okuyacaktılar” şeklinde konuştu. AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, “Keşke bir gün Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’da buraya gelip Kürtçe konuşsaydı. Figen Yüksekdağ Van vekili olduğunu söylüyor ama Kürtçe bilmiyor. Van halkı uyandı. Kimin ne olduğunu çok iyi çözdü. Bundan sonra biz AK Parti olarak halkımıza daha fazla hizmet edeceğiz. Biz Van’da belediyeleri kaybettik ama 16 Nisan’da yeniden hep birlikte partimizi ileriye götüreceğiz” dedi.

 

KAYATÜRK: TÜM ENGELLER KALDIRILDI

Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise Kürtlerin AK Parti döneminde rahat bir nefes aldığını belirterek, “Bugün insanlar Kürtçe konuşup, şiir yazıyorsa, şarkı söylüyorsa bu AK Parti hareketiyle birlikte olmuştur. Daha önce Kürtçe’nin önünde çok büyük engeller vardı, ancak AK Parti iktidara geldikten hemen sonra Kürtçe’nin önündeki bütün engelleri kaldırdı. Geçmişte sırf Kürtçe konuştu diye birçok insana soruşturmalar açıldı, cezaevlerine atıldı ve zaman zamanda beyaz toroslarla götürülüp dönmeyenlere şahit olduk ama Türkiye artık o Türkiye değil, Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’sinde, AK Parti hükümetinin Türkiye’sinde bunların hiçbirine yer yok” ifadelerini kullandı.

 

 

“BİR FATİHA OKUYAMIYORDUK”

Bir dönemler AK Parti olarak Van’da seçim çalışması yapamadıklarını söyleyen Milletvekili Burhan Kayatürk, “Bütün yasakları almış bir tarafa koyan AK Parti, Van’da seçim çalışması yapamıyordu. Gittiği yerlerde saldırıya uğruyordu ve 30 tane seçim bürosu bulduk. 30’u ile anlaştık, ama kimisi 2 gün sonra, kimisi de 2 saat sonra vazgeçiyordu. İnsanlar tehdit ediliyordu, biz bu kadar hürriyetçi bir ortam için çalışırken, kimse bize bu yasakları getiremez. Cumhuriyet Caddesinde dolaştığımızda hemen önümüzü kesiyorlardı. Van’ın ilçelerine gittiğimiz zaman taziyelerde doğru düzgün bir Fatiha okuyamıyorduk. Bu kabul edilebilir bir şey değil, şuan bütün dünya Erdoğan ve arkadaşlarının karşısındadır. Peki, Van halkı bizi yalnız bırakacak mı? Elbette bırakmayacak. Bugün bütün Kürtlerin AK Parti’ye sahip çıkması gerekiyor” dedi.

 

KAYATÜRK: HAYIRIN FAYDASI YOK

16 Nisan’da yapılacak referandumda hayır çıkmasının Kürtlere hiçbir fayda sağlamayacağını anlatan Burhan Kayatürk, “İnşallah Van’da ve bölgede çok büyük bir evet çıkacak. Burada yüzde 95 hayır çıksa, 90 gram Kürtlere, Van’a hatta HDP’ye faydası var mı? Yok, güçlü bir evet çıkarsa biz Ankara’ya güçlü gideriz. Allah’ın izniyle evet çıkacak. HDP’yi anlayamıyorum. Gecesini gündüzüne katmış CHP’nin kuyruğuna takılmış gidiyor. Allah aşkına insan bir dönüp bakar, benim insanlarım ne istiyor?  Bunlar hala ders almadı, üç beş tane ulusalcı, sosyalist batıdan gelen insanın bunları nereye götürdüğünü göremiyorlar. Daha önce Nevruza yüz binlerce insan gidiyordu ama şimdi yok. Binleri görseler Allah’a şükrediyorlar. Peki, siz neden oradan buraya geldiniz? Yaptığınız yanlışlardan dolayı, insanlar sizlere oy verdi. 80 milletvekiliyle meclise gönderdi ama siz bu insanların sorunlarıyla ilgilenmediniz. Her fırsatta şiddete başvurdunuz. Şimdi takılmışlar CHP’nin kuyruğuna takılmış gidiyorlar. CHP günde 50 tane yalan yanlış şey söylüyor ve HDP’de, CHP’ye katkı sunmak için ellerinden geleni yapıyor” şeklinde sözlerini bitirdi. 


ŞEHRİVAN SİYASET: ÖNDER ALTINAL / HAKİM İNALÖZ

Editör: TE Bilisim