ŞEHRİVAN ÖZEL - Son dönemlerde Türkiye ile hem ticari ve ikili ilişkiler anlamda oldukça iyi bir dönemden geçen Katar’ın, Van’a yatırım yapılması anlamında önemli bir girişim gerçekleştirildi. Türkiye’de çok prestijli projelerin öncülüğünü yapan Van Merkezli Gökçenay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay’ın Katar gezisinde Van adına yaptığı girişimlerin ardından Van’a gelen Katarlı yetkililer yatırım için yeşil ışık yaktı.

 

Türkiye ile Katar arasındaki ilişkiler her geçen gün daha ileri boyutlara taşınmaya devam ediyor. Özellikle Arap ülkelerinin ambargosu sonrasında Türkiye’nin büyük destek verdiği Katar, ekonomik anlamda da Türkiye ile ilişkileri ilerletirken bu anlamda önemli bir hamle de Van adına geldi.

 

VAN LOBİSİ KATAR’A TAŞINDI!

 

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye’den heyetle Katar’a iş çıkarması yapan Gökçenay Group Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay, orada kent adına önemli girişimlerde bulundu. Katar ziyaretinde Van’a ve Van’ın potansiyeline dair kritik bilgileri Katarlı yetkililer ile paylaşan Gökçenay, kısa bir süre sonra da Katar’ın Bakanlık düzeyindeki temsiliyeti olan Ticaret Odası yetkililerini Van’da ağırladı. Van’la ilgili bilgileri aldıktan sonra bir heyet ile Van’a gelen Ticaret Odası Başkan Temsilcisi Matar Bin Ahmed A. Alkuwari Van’a adeta hayran kaldı.

 

 

VAN KATARLI’LARI ÇOK ETKİLEDİ!

 

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ziyaret ile ilgili Şehrivan’dan Ömer Aytaç Aykaç’a özel açıklamalarda bulunan Yunus Gökçenay, o ziyaret ve Van’daki girişimler noktasında şu ifadeleri konuşut: “Bizler işadamları olarak geçtiğimiz ay Katar’a bir ziyaret düzenledik. Orada oldukça önemli görüşmeler yaptık. Bu görüşmeden de Van adına bazı kazanımlar elde etmek için teşebbüslerde bulunduk. Bu anlamda bir nevi lobi faaliyeti neredeyse tüm tüketimlerini ithal olarak karşılayan Katar’a Van’dan faydalanma önerisinde bulunduk. Bizim bu girişimlerimiz sonuç verdi. Ülkenin ekonomiye dair bakanlık nezdindeki Temsiliyet sahibi Ticaret odası başkanı ve ekibi sunumumuzdan etkilendi. Kısa bir süre sonra da Van’a geldiler.” Dedi.

 

VAN’A YATIRIMA GELECEKLER!

 

Gökçenay, Van ziyaretini de değerlendirerek şu ifadeleri kullandı: “Bizim ziyaretimizin üzerinden kısa süre geçmeden Ticaret Odası Başkan Temsilcisi Matar Bin Ahmed A. Alkuwari ekibiyle Van’a geldi. Onlarla çeşitli ziyaretlerde de bulunduk. Başbakan Başdanışmanı Adnan İnanç gibi isimlerle de görüşmeler sağladık. Van’da İranlılar’ın da olduğu bir dönemde kentteki yoğunluğu görmelerini sağladık. Tarihi, turistik mekanlarda kendilerini ağırladık. İkili ilişkileri oldukça iyi olan İranlılar’ın da Van’daki durumunu da görünce çok etkilendiler. Van’a hayran kaldılar. Hatta Van’dan yazlıklar almak istediklerini söylediler. Biz bunu sağlamakla birlikte burada hem turizm hem de ekonomik yatırımlar talebinde bulunduk. Bu anlamda görüşmeler yaptık. Kabul de ettiler ve mutabakata vardık.” Dedi.

 

Gökçenay ayrıca şu ifadeleri konuştu: “Heyet Van’dan oldukça pozitif duygularla ayrıldı. Vanla ilgili eksik bilgilerini tamamladık. Şimdi artık onlar Van-Katar arasında güçlü bir bağ oluşturmak istiyorlar. Ziyaretten sonra ısrarlarını artırdılar. Sürekli ikili görüşmeler yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde de biz tekrar oraya bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Orada kendileri ile görüşmeler yapacağız ve Van’a önemli yatırımlar çekmeleri için hamlelerimizi sıklaştıracağız.” Dedi.

 

 

Editör: TE Bilisim