ŞEHRİVAN ÖZEL: MENDUH ÇALIŞKAN - HAKİM İNALÖZ: Van TSO eski başkanı ve Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen 8. Van İnşaat ve Mobilya Fuarı’ndan sonra ilk kez konuştu.

 

Twitter üzerinden gösterdiği tepki ile dikkatleri üzerine çeken, son dönemlerde STK’lara, derneklere ve siyasilere sık sık göndermelerde bulunan Kandaşoğlu, yine adından sıkça söz ettirdiği bir dönemde Şehrivan’a konuştu. Tepkisinin sebebini açıklayan Kandaşoğlu, Van’ın küçük düşürüldüğünü söyledi.

 

Van’da geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen ve geçmiş fuarlara göre ilgisizliğin dikkat çektiği 8.Van İnşaat ve Mobilya Fuarı ile ilgili Zahir Kandaşoğlu’ndan açıklama geldi. Sosyal medyada fuar ziyaretinden sonra “İlin kimyası tamamen bozuldu bir il bu kadar mı sahipsiz olur bir ille bu kadar mı alay edilir? Van'da inşaat fuarın büyük rezaleti yazıklar olsun!” yazan Kandaşoğlu bazı şeyleri hazmedemediğini belirterek tepki gösterdi.

 

“BU BİZE HAKARETTİR”

Kandaşoğlu konuyla ilgili olarak, “Benim içimi yakan hareketler görüyorum. Bu hareketler beni kahrediyor. Bu bize hakarettir. Sen Van için çok büyük bir öneme sahip olan ve Van’ı ayağa kaldıran bir inşaat fuarı yapıyorsun. Dışarda çalışma adına balon, süsleme, pankart gibisinden hiçbir şey yok. Birkaç esnaf var çoğunun da inşaat ile alakası yok. Çıkıp fuara gidiyorum, fuar alanında kaldırımlar sökülmüş ‘çalışma yapıyoruz’ deniliyor. Fuar günü bu yapılacak çalışma mıdır? Biz fuar alanına gittiğimizde bize girişin arka tarafta olduğu söylendi. Arkaya gittik yine açılış adına hiçbir şey yok. 2 kamyon çekmişler oraya orada da bir şey yok. Biz de herhalde fuarın zamanını karıştırdığımızı düşündük. Tam ayrılıyorduk, orada 2 tane gence denk geldik. Onlara sorduk fuar nerede diye? Dediler içerde. İçeriye girdik.” Dedi.

 

KANDAŞOĞLU: BEŞİR ATALAY DA TEPKİ GÖSTERDİ

Fuar alanına girdikten sonra fuarı organize eden Süleyman Güler ile görüştüğünü belirten Kandaşoğlu, aralarında geçen konuşmayı da anlattı: “Fuar alanına girdik. Süleyman Beyi gördük. Hemen sordum dedim ki: Süleyman Bey hayırdır fuar iptal mi oldu ne oldu? Dedi yok fuar yapıyoruz. Bende şaşırdım kaldım. Ardından baktım Van OSB Başkanı Şemsettin Bey ile ekibi geldi, ardından Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığından 2 isim geldi. Ardından birkaç oda başkanı geldi. Son olarak da Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay geldi. Atalay’da sinirli bir şekilde geldi ve benim fuardan haberim yok dedi. Kendisine davetiye ulaşmadığını söyledi. Sonra Sayın Atalay’ın Şemsettin Beyin telefonu üzerine fuara geldiğini öğrendik. O da bu duruma tepkiliydi.”

 

BEŞİR ATALAYA DEDİM Kİ: YA İPTAL EDİN YA ERTELEYİN!

Fuardaki manzaradan sonra Beşir Atalay’a açılışı yapmayın dediğini de hatırlatan Kandaşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben de Sayın Bakanımız Atalay’a dedim ki sizin de bunu kabullenmemeniz gerekiyor. Sizin de bunu açılışı yapmamız gerekiyor. Bu bize büyük bir hakarettir dedi. Madem katılımcı bulamadınız o zaman iptal edin ya da erteleyin. Ne bir afiş, ne bir anons, ne de başka bir tanıtım adına hiçbir şey yok. Siz bu memleketten ne istiyorsunuz bu olacak iş midir? Açıklama ne olursa olsun böyle bir şey olmaz. Çok sayıda fazla katılımcıda davet edilmiş ama ortada bir şey yok. Bu kadarı olmaz artık. Her şeyin bir düzeni var. Burası koskocaman Van Büyükşehir ilidir. Van’a yakışmaz.”

 

“BU KADAR SAHİPSİZLİK OLMAZ!

Fuar ile ilgili tepkisini gösterirken ilk zamanlar Van TSO bünyesinde yürüttükleri fuar faaliyetlerini hatırlatan Kandaşoğlu; “Ajans Asya’yı biz kurduk. Zamanında büyük emekler harcadık bir yerlere getirmeye çalıştık. Şimdi bunu bu hale getirmeye kimsenin hakkı yok. Bu kadarı olmaz. Vallahi bu kadar olmaz. Ya Allah var. Böyle bir şey olmaz ya. Bu şehre sahip çıkılması gerekiyor. Bu kadar sahipsizlik olmaz. Biz fuar yaptığımız zaman 4-5 ay önceden bir araya geliyorduk. İlin idarecileri olmak üzere hepimizi il için bir araya geliyorduk. Hangi sektörde neler yapalım ya da neler yapabiliriz diyorduk. Katılım nasıl olur, hangi firmalar nasıl getirilir diye hesap kitap yapıyorduk. Katılımcıların tüm gelişlerini aldıktan sonra işe koyuluyorduk. Hiçbir şey ortada yokken her gün ben fuar yapayım demekle olmaz. ‘Van beni ilgilendirmiyor, Van’ın vizyonu beni bağlamıyor’ diyen insanları ben kabullenmem ve kabul etmem. Kimse hiç kusura bakmasın. Yetkililer bu konuya el koysunlar ve yapılmasına izin verilmesin. İnsanlar bir sürü para harcıyor fuara gidiyor ama orada ziyaretçi yok.”

 

KİMSEYLE KİŞİSEL HESABIM YOK!

Fuar konusunda verdiği tepkinin kişisel olmadığını ve tamamıyla Van’ın menfaatiyle alakalı olduğunu belirten Kandaşoğlu, kişiler ile ilgili değil tepkisinin genel bir sahipsizlik için olduğunu kaydetti. Kandaşoğlu: “Kimseyle kişisel olarak bir hesabım yok. Allah’ta bilir ben kimseye de kin gütmem ve kincide bir adam değilim. Ancak kim olursa olsun yetkisi ne olursa olsun, beni idam edeceklerini de bilsem o kişi yanlış yaptığı zaman ben yine konuşurum sorunları dile getiririm. Van’la ilgili ben yanlış bir şeyi kabul etmiyorum. Van içinde yanlış yapılan işler var. Bunun içinde medya, dernekler, odalar, işadamları olan insanlar var. Ben nasıl birilerine yaranacağım diyen insanlar var. İl adına bir şey yapılırsa arkasında durup bizde destek verelim. Ancak diğer şekilde vallahi karşısında durum.” Sözlerine yer verdi.

 

KANDAŞOĞLU: VAN’I KÜÇÜK DÜŞÜRÜYORLAR

Konuşmasının başında Van’da yanlış işlerin yapıldığına vurgu yapan Kandaşoğlu, yanlış yapanların karşısında duracağını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Van’da bazı şeyler yanlış gidiyor. Bu da Van’a yazık eder. Bu hepimizin geleceğine zarar verir. Ben Van’da yapılan yanlışlıkları kabullenmiyorum. Yanlış yapılan etkinlikler, çalışmalar benim Van’ıma yakışan etkinlik ve çalışmalar değil. Van’ın 7 bin yıllık geçmişine bunlar yakışmıyor. Van’ın kültürüne, coğrafyasına, denizine ve diğer değerlerine ben bunları yakıştırmıyorum. Bazı kurumlar, kuruluşlar, kişiler kendi çıkarları için bir şeyler yapıyor Van’ı küçük düşürüyor ve alay ediyorlar. Ben buna karşı olarak sosyal medyada buna isyan ediyorum ve dillendiriyorum. Kimse yanlış anlamasın ben şov peşinde, reklam peşinde ya bir kötülük peşinde olan bir insan değilim. Ben gerçeklerin peşindeyim. Tüm herkes ilin çıkarını kendi çıkarının önüne koyması gerekiyor. Herkesin bu şehre sahip çıkması gerekiyor. Her şey benim çıkarımdır diyenlerin karşısına çıkarım ve tepkimi gösteririm. Gerekirse bu anlamda daha büyük eylemlerde yaparım. Benim bunları dillendirmemin tek nedeni budur.”

 

“KÖYDE ÇOBANKEN NASILDIYSAM ŞİMDİ DE ÖYLEYİM!”

Derdi Van olduğunu dile getiren Kandaşoğlu, her türlü platformda Van için söz aldığını, Van için konuştuğunu ve Van için serzenişte bulunduğunun altını çizdi. Hiçbir çıkarının olmadığını belirten Kandaşoğlu, geçmiş dönemki hizmetlerine de atıfta bulunarak; “Ben asla ama asla bir polemik, şov, siyaset peşinde olan biri değilim. Ben köyde çobanken, kamyoncuyken neysem bugünde aynıyım. O gün Zahir Kandaşoğlu neyse bugünde aynı Zahir Kandaşoğlu’yum. Ben başka hiçbir çıkar ve menfaat peşinden koşan birisi değilim. Benim bu ilde yaptığım devrimler, değişimler ve çalışmalar ortadadır. Ben bu ilin kaderi için çok çalışma yaptım. Hem reklamda hem vizyon da hem de getirdiğimiz yatırımlarda bu açık bir şekilde ortadadır. Yaptığımız her şey ortadadır. Van TSO nasıl yapıldı, hangi krediler kullanıldı bu konuda da bir inceleme yapılsın. Her şey açık bir şekilde ortadadır. Kime ne para vermişim her şey ortadadır. Ben namuslu bir şekilde ilimin, esnafımın, tüccarımın gururu ve şerefi için çalıştım ve o eseri oraya diktim. Benim yaptığım her şey ortadadır. Dedi.

 

“BENİM DIŞIMDA KONUŞAN YOK!”

“Benim dışında konuşan kimse yok. Ben oda başkanıyken de bu böyleydi. Ben böyle olduğum içinde benim bir yerlerde kalmamı istemediler. Sizlerde bunu çok iyi biliyorsunuz. Ben gerçekleri söylediğim için her zaman bana karşı çıkıldı. Ben Burhan Yenigün’ü gidip ziyaret ettim. Seni insan olarak seviyorum dedim. Sen iyi bir insansın ama Van’a yeterli değilsin, bundan sonra aday olma dedim. Ama beni dinleyen olmadı. Ama sonra gördünüz başımıza neler geldi… Ben bunu söylediğim zaman zarar gördüğümü de çok iyi biliyorum. Ancak ben böyleyim. Ne olursa olsun yanlışları söylüyorum ve söylemeye devam edeceğim.”

 

HERKES HADDİNİ BİLSİN!

“Biz memleketimizin sevdalısıyız. Bugün buradayız yarında burada olmaya ve yatırımlarımızı memleketimize yapmaya devam edeceğiz. Herkes de bu düşünde içinde olsun. İşte be bu yüzden sinirleniyor ve konuşuyorum. Herkes bu şekilde çalışmalı ve memlekete hizmet etmesi gerekiyor. Memleket dışında başka çıkarların peşine düşülmemeli. Ben gerektiği her yerde yanlışları söylerim ve gelin bunları çözelim derim. Benim eleştirilerim bu anlamıyla hereksin kendine çekin düzen vermesine yöneliktir. Kimse benim eleştirilerimi farklı yönlere çekmesin ve haddini bilsin.”

Editör: TE Bilisim