Van Büyükşehir Belediyesi ağır kış şartları etkisini göstermeden şehir merkezindeki kaldırım onarım çalışmalarını tamamladı. Ekiplerce 5 bin metre onarım çalışması yapılırken, bu kaldırımların tamamı engellilerin kullanımına da uygun hale getirildi.

 

Büyükşehir Belediyesi’nin, şehir merkezinde zarar gören kaldırımların onarımı için dört koldan başlattığı çalışmalar tamamlandı. Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler başta Cumhuriyet, Maraş ve Zübeyde Hanım caddeleri olmak üzere bir çok noktada kaldırımların hasar gören kısımlarını yeniledi. Ekipler ayrıca engelli vatandaşların şehir içinde rahatça hareket edebilmeleri için çok sayıda engelli rampası, hissedilebilir engelli bandı ve yaya geçidi çalışması da yaptı.

 

BARTIN: 5 BİN METREKARE ONARILDI

Ağır kış şartları başlamadan önce çalışmaların tamamlandığını belirten Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanı Cem Bartın, “Vatandaşların kent içinde yoğun olarak kullandığı kaldırımlarda büyük bir onarım çalışması başlattık. Ekiplerimizce bir kaç aylık zaman diliminde 5 bin metrekare kaldırım onarımı işi tamamlandı. Yine ekiplerimizce engellilerin kent içinde rahatça hareket edebilmeleri için hasar gören 150 adet engelli rampası ve yaya geçidi onarılırken, bazı noktalarda ise ihtiyaçlara göre 100 adet yeni engelli rampası ve yaya geçidi yapıldı. Bununla birlikte 2 bin metre hissedilebilir engelli bandı da yapıldı. Olası yağış durumlarında yol ve kaldırımların su baskınlarına maruz kalmaması için yol kenarlarında bulunan drenajlar da temizlendi. Ağır kış şartları başlamadan önce tamamlanan kaldırımlar sayesinde yaya ve engelli vatandaşlarımız artık şehir merkezinde rahatça hareket edebilecek” dedi. 

Editör: TE Bilisim