ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ - Van’ın hem kültür hem de turizm anlamındaki en önemli değerlerinden birisi olan Van Kahvaltısı ile ilgili İpekyolu Belediyesi eliyle önemli bir dokunuş gerçekleşti. Şehrin bir çok noktasında butik sokaklar oluşturan İpekyolu Belediyesi bir sokak projesini de Kahvaltıcılar Sokağı diye bilinen Van’ın kahvaltıcı esnafının yoğunlukla bulunduğu alanda yaptı. Modern bir hale kavuşan sokağın fiziki çalışması tamamlanarak Vanlı’nın beğenisine sunuldu. Dün açılışı yapılan sokak Vanlıların tam destek verdiği bir İpekyolu Belediyesi çalışması olurken yeni beklenti ise o sakakta yıllardır bitmeyen ‘müşteri kapma’ kavgasının da son bulması oldu. Son günlerde de gündemden düşmeyen sokaktaki esnafların müşterileri rahatsız edecek şekildeki rekabeti ile ilgili de tam anlamıyla bir kurumsallaşmanın sağlanmasıyla birlikte Van Kahvaltısı’nın tam anlamıyla bir turistik değer olması bekleniyor. Tüm bu çalışmalara ek olarak bir taraftan da son dönemlerde eleştirilerin de hedefi olan Van Kahvaltısı ile ilgili olarak de bir markalaştırma ve pazarlama politikasının oluşturulması konusunda kentteki tüm kurumların ortak bir yol haritası oluşturması bekleniyor.

 

 

Van ile özdeşleşmesine ve kahvaltı denince Van’ı akıllara getirmesine rağmen bazı olumsuzluklarla anılmaya devam eden kahvaltıya değer katma çabaları sürerken İpekyolu Belediyesi bu anlamda ilk adımı atarak kahvaltıcılar sokağına yeni bir boyut kazandırdı. Gastronomi turizminin Türkiye ve dünyada büyük bir Pazar oluşturduğu süreçte Van Kahvaltısı’nın daha iyi pazarlanması için butik sokak oluşturan belediyenin çalışması tamam. Sıra kahvaltıyı daha iyi bir marka değerine dönüştürmede.

 

 

BU SOKAK DA TAMAM

 

Van’ın meşhur kahvaltıcılarının olduğu sokak artık daha güzel. Yıllardır olumsuzluklar, sıkışmışlık ve esnafın rahatsız edici rekabetiyle gündeme gelen o sokak artık yeni haliyle konuşuluyor. Bir süre önce İpekyolu Belediyesi tarafından yenileme çalışmalarının başlatıldığı kahvaltıcılar sokağı, yerli ve yabancı turistler dışında Vanlılarında beğeneceği bir hal alarak, vatandaşın hizmetine sunuldu. İpekyolu Belediyesi uzun zamandır başlattığı butik sokak çalışmalarına kahvaltıcılar sokağını da ekleyerek, büyük bir törenle açılışını gerçekleştirdi.

 

 

İPEKYOLU VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

 

Açılış töreninde konuşan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, geçtiğimiz yıl İpekyolu Belediyesi olarak başlattıkları butik sokak çalışmaları kapsamında, Şemsiyeli Sokak, Kuş Kafesi Sokak ve Kültür sokak çalışmalarının hızla ilerlediğini ifade ederek, vatandaşların hizmetine sunulduğunu söyledi. Öztürk, “Esnafın hem yüzünü güldürmek hem de ticaret yapmasını sağlamak için çalışma yaptık. İnsanların girmeye çekindiği sokakları güzelleştirerek, esnafımızın para kazanmasını sağlamak için uğraştık.” Diye belirtti.

 

 

ÖZTÜRK: BUTİK SOKAK ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

 

Öztürk, “Bugünde butik sokak çalışmaları kapsamında yenilenen kahvaltıcılar sokağının açılışı için bir araya geldik. 2018 yılında butik sokak çalışmaları kapsamında kahvaltıcılar sokağından sonra birçok sokak çalışmalarına da devam edeceğiz. Ardından tüm herkesin beklediği, spor ağırlıklı ‘Taraftar Sokağı, Ercişli Emrah Sokağı’ ve çocuklarımıza özgü ‘Oyun Sokağı’ çalışmalarımızı da eylül ayı sonunda tamamlayarak hizmete açacağız. İlimize ve esnafımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Sokak çalışmamıza ve Ordu Caddemize yaklaşık 2 milyon TL harcadık. Desteklerinden dolayı sayın valimiz Murat Zorluoğlu’na teşekkür ederiz. Esnafımızın yüzü gülüyor artık. Bizlere destek olan herkese teşekkür ediyoruz.” Dedi.

 

 

ZORLUOĞLU: MİSAFİRLER VAN'IN GERÇEK KAHVALTISINI TATMAK İSTİYOR

 

Açılışta bir konuşma yapan Van Valisi Murat Zorluoğlu, Van kahvaltısının ülke sınırlarını aşan bir üne sahip olduğunu ve kentin önemli bir değeri olduğunu ifade etti. Zorluoğlu, “Dışarıdan Van'ımızı ziyaret eden gerek yerli gerekse yabancı misafirlerimizin akıllarında olan ilk şey Van kahvaltısıdır. Misafirler bu kapsamda güzel bir mekanda Van'ın gerçek kahvaltısını tatmak istiyor. Bu anlamda Kahvaltıcılar Sokağımız bugüne kadar önemli bir işlev gördü. Fakat zaman içerisinde yenilenmeye ihtiyaç duydu.” Şeklinde konuştu.

 

 

“ORDU CADDESİ ŞEHRİMİZE DEĞER KATACAK”

 

İpekyolu Belediyesinin kahvaltıcılar Sokağına el atarak sokağın Van’a yakışır bir hale getirdiğine dikkat çeken Zorluoğlu, “Kahvaltıcılar Sokağının yanı sıra Ordu Caddesi'nin de açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu caddemiz de zamanla eskimiş ve terk edilmiş görüntüsü olan bir caddeydi. Belediyemiz tarafından yapılan güzel çalışmayla Ordu Caddesi şehrimize değer katacak bir hale geldi. Büyükşehir Belediyemizin büyük ölçekte takip ettiği ve tamamlanmasını arzu ettiğimiz Kent Meydanı tamamlandığında burayla bir bütünlük arz edecek ve şehrin merkezi vatandaşımızın, dışarıdan ve içeriden gelecek olan insanların arzu ettiği bir noktaya gelecek.” Diye konuştu.

 

 

ZORLUOĞLU: VAN 10 YIL BOYUNCA BELEDİYE HİZMETİ ALMAMIŞTI

 

Önceki dönemde kentte belediyecilik adına çalışmanın yapılmadığına dikkat çeken Zorluoğlu, “Bu şehir uzun zamandır belediye hizmetleri anlamında çok geri kalmış bir şehirdir. Bunu bir kez daha ifade etmek isterim ki; bu şehir 10 yıl boyunca gerçek anlamda bir belediye hizmeti almamıştır. Biz belediyeyi devraldığımız andan itibaren, yoğun bir şekilde hasret kalınan ve beklenen belediye hizmetlerini Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin, bölge ve il milletvekillerimizin destekleri ve kentteki STK ile meslek kuruluşlarıyla sağladığımız diyalog ortamı sayesinde bir bir uygulamaya koyduk ve koymaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

 

 

ORDU CADDESİ BAYRAKLARLA DONATILDI

 

Kurdele kesimi ve Van kahvaltısı ikramının ardından Vali Zorluoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri, belediye tarafından yeniden dizayn edilen ve çocukların ellerinde Türk bayrakları ile karşılandığı Ordu Caddesi’ni gezdi. Cadde hakkında bilgi alan Vali Zorluoğlu ve protokol üyeleri, vatandaşlarla çay içerek sohbet etti. Vatandaşlar ise, sokağın Van'ın önemine önem kattığını belirterek, böyle bir hizmeti Van'a kazandırdığı için İpekyolu Belediyesine teşekkür etti.

 

Açılışa Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilisim