Van'da, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Gençlik Merkezi Komisyonu üyeleri, çevre temizliği yaptı. 

 

KADEM Gençlik Merkezi Komisyonu üyeleri, 15 Eylül Dünya Temizlik Günü dolayısıyla İpekyolu ilçesine bağlı Selimbey Mahallesi'ndeki Atatürk Parkı'nda bir araya gelerek, çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmak için burada etrafa gelişigüzel atılmış çöpleri topladı.

 

 

KADEM Gençlik Komisyonu Başkanı Ayşe Hümeyra Yaşin, Dünya Temizlik Günü kapsamında etkinlik düzenlediklerini söyledi.

 

Doğanın tüm canlılara verilen bir hediye olduğunu ve doğa olmadan insanların ve diğer canlıların yaşam imkanı bulamayacağını belirten Yaşin, şunları kaydetti:

 

"Çevremizde gördüğümüz hava, toprak, ağaç, çiçek, kedi, köpek doğayı oluşturmaktadır. İnsanların ve canlıların hayatını devam ettirebilmesi için doğa olmazsa olmazdır. Tüm canlıların yaşaması için gerekli koşullar doğada sağlanır. İnsan için hayati önem taşıyan doğa, insanlardan hak ettiği değeri göremiyor. Çevre insanlar tarafından kirletiliyor, dünya yaşanmaz hale getiriliyor. İnsan, yaşamı için bu kadar öneme sahip olan doğanın en büyük düşmanıdır." 

 

 

Yaşin, insanlara düşen en önemli görevin doğayı koruyarak gelecek nesillere daha temiz bir şekilde sunmak olduğunu dile getirerek, genç KADEM'liler olarak her zaman doğayı koruyup temiz bir gelecek için çalışacaklarını söyledi. 

 

Editör: TE Bilisim