ŞEHRİVAN ÖZEL: MERAL YILDIZ - Van Göç İdaresi il Müdürlüğü bünyesinde bulunan 100’e yakın dezavantajlı kadın 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla hayatlarında ilk defa dans ederek sosyalleşti. 

 

Van Göç İdaresi il Müdürlüğü bünyesinde bulunan Afganistan, İran ve Suriye uyruklu 100’e yakın kadın 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla hayatlarında ilk defa Zumba yaptı. Van YYÜ Spor salonunda hocalar eşliğinde zumba yapan kadınlar doyasıya eğlendi.

 

KADINLAR İLK DEFA DANSLA TANIŞTI

Gazetemize konuşan Van YYÜ Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Sema Sancak, “Biz bu etkinliği yararken hep kadına yönelik şiddet konularını ele alıyorduk. Bu sefer farklı bir şey yapmak istedik. Dezavantajlı olan sığınmacı kadınların buraya getirilmesini sağladık. Eşofmanda hediye ederek ilk defa bir spor etkinliği yapacağız. Bu faaliyette zumba egzersizini yapacağız. Bu kadınlar göç idaresinde kayıtları bulunan kadınlar. Bunların birçoğu daha önce hiç dans ve spor yapmayan kadınlar. Biz bu kadınlarla doya sıya eğlendikten sonra yemek yiyeceğiz. Ve çeşitli etkinlikler daha yapacağız. Bu kadınların geneli İran, Afgan, Suriye ve Van’ın farklı kesimlerinden gelen kadınlar.” Diye belirtti.

Editör: TE Bilisim