Nisan-Temmuz aylarında İnci Kefalı kaçak avcılığında Edremit ve Erciş bölgelerinde başarılı operasyonlar yapan Jandarma Komutanlığına bağlı 'Edremit Bot timi' "Vanlı Çocuklar Van Gölü ile Buluşuyor" sloganı ile çocukları sevindirdi. Van Gölü kıyısında bulunan İnköy ve Altınsaç köylerindeki çocuklarla bir araya gelen 'Edremit Bot timi', çocuklara Van Gölü başta olmak üzere insan ve ekoloji ilişkileri, İnci Kefalı ve balıkçılığın gelecek yıllardaki önemini anlattı. Bot Timi daha sonra çocukları ve öğretmenleri jandarmanın göldeki çalışmalarında kullandığı bota bindirerek, Van Gölü'nde gezdirdi. Öğretmenlere ve çocuklara gölde teknenin özellikleri ve jandarmanın yaptığı faaliyetler hakkında kısa bir bilgilendirme yapılırken, jandarmanın kendilerinden biri ve her zaman yanlarında olduğu belirtildi. Van Gölü'nde gezdirilen çocuklara kitap ve oyuncaklardan oluşan hediyeler verildi.

 

Fotoğraflar için tıklayın 

 

VANLI ÇOCUKLARA VAN GÖLÜ'NÜ ANLATTILAR

Van Gölü'nün bölgede 14 bin insana iş imkanı sağlayan eşsiz bir ekosistem ve mutlaka korunması gereken bir yer olduğunu belirten Edremit Bot Tim Komutanı Uzman Çavuş Hayrullah Söylemez, şöyle konuştu: 

"Van Gölü eşsiz bir ekosistem ve mutlaka korunması gerekir. Bu noktada yıl boyunca Edremit bot timi olarak üzerimize büyük bir sorumluk düşmektedir. Üzerimize düşen bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için büyük bir gayretle çalışmaktayız. Koruma çalışmalarında temel hedefimiz yarının büyükleri olacak ve Van Gölü'nün gerçek sahibi olarak gördüğümüz Vanlı çocukların çevre duyarlılığını arttırmaktır. Bizler burada görev yapan kamu görevlileriyiz, görevimiz bittiğinde buradan gideceğiz, fakat Vanlı çocuklar sürekli buradalar. Şayet bu çocuklar gerekli çevre duyarlılığına sahip olarak yetişirse geçmiş kuşaklardan emanet aldığımız Van Gölü'nü emin ellere teslim etmiş olacağız. Bu nedenle çocukların duyarlılığını arttırmak için elimizden gelen çaba ve gayreti göstermekteyiz."

 



İNCİ KEFALİ SÖZÜ VERDİLER

Gölde bot ile yapılan geziden memnun olduklarını söyleyen çocuklar, her yıl bu etkinliğin yapılmasını istedi. Jandarma ekipleriyle fotoğraf çektiren çocuklar ilk kez böylesine bir gezi yaptıklarını belirterek Van Gölü'ne ve gölde yaşayan inci kefaline sahip çıkarak çevreye duyarlı olacaklarına dair söz verdiler. 

Editör: TE Bilisim