ŞEHRİVAN ÖZEL: MERAL YILDIZ - Van’ın İpekyolu İlçesinde bulunan Karpuzalan İlk ve Ortaokul’da görev yapan öğretmenler yeni eğitim ve öğretim yılına büyük bir heyecanla başladı. Okulun tadilatına yardımcı olmak için kolları sıvayan öğretmenler temizliğe girişti. Kimi duvar boyadı, kimi masaları sildi, kimi ise camları. Çocuklar ise okulda yapılan tadilatı dört gözle izledi. Okulun yeniden onarılması için sosyal medya üzerinden TAV Holding’in Türkiye CEO’suna ulaşan Doğanşahin, okulun tüm ihtiyaçlarını karşılarken, Türkiye’deki en iyi çalıkuşu olmaya da aday.

 

Van’ın Merkez ilçesi İpekyolu’nda bulunan Karpuzalan İlkokul ve Ortaokulun öğretmenleri yeni eğitim yılında öğrencilere daha sağlıklı eğitim sunmak için kolları sıvadı. Okulun iç ve dış cephesinin onarımı için TAV Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Sani Şener’den destek alan okulun öğretmenleri, bu yıl daha sağlıklı şartlarda çocuklara eğitim vermek için hazırlanıyor. Okulun tadilatına yardımcı olmak için kolları sıvayan öğretmenler temizliğe girişti. Öğretmenler türküler eşliğinde okulu temizlerken, keyif dolu anlar yaşadı. Okulun yeniden onarılması için birçok yolu deneyen okulun müdür yardımcısı Elanur Doğanşahin, en iyi çalıkuşu örneklerinden biri olmaya aday.

 

 

TAV HOLDİNG’DEN VAN’A YARDIM

Okulun Müdür Yardımcısı Elanur Doğanşahin yaptığı açıklamada, eğitim ve öğretim yılına hazırlanmak için okulun tadilata ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Doğanşahin, “Okulumuz eğitime yeterli değildi. Sadece bizim okulumuz için değil İpekyolu’nda bulunan birçok okulumuzun tadilata ihtiyacı var. Ve neler yapılabileceği konusunda uzun bir süre düşündüm. Daha sonra Sani Şener’le sosyal medya üzerinden iletişime geçtim. Okulumuzun durumundan bahsettim. Yüce gönüllü bir insan kendisi. Sağ olsun bizi kırmadı. Okulumuzun iç ve dış cephe boyası ile tuvaletlerin tadilatı için bize yardımcı oldu.” Dedi.

 

 

“ ÖNEMLİ OLAN YAPTIKLARIMIZIN KALICI OLMASI”

İpekyolu Belediyesi Başkan Vekili Cemil Öztürk ile görüştüğünü belirten Doğanşahin, “Cemil Beye çok teşekkür ediyorum. Onlarda okulumuzun çevre düzenlemesi için söz verdiler. Bahçemizi karo taşıyla döşeyecekler. Valilik olsun, milli eğitim il ve ilçe müdürlükleri olsun herkes bize yardımcı oluyor. Hepsinden ziyade okuldaki öğretmen arkadaşlarımızla birlikte tadilat işlerine yardımcı oluyoruz. Öğretmen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Önemli olan yaptıklarımızın kalıcı olması, velilerimizin ve halkımızın koruması. Daha iyi işler için çalışmaya devam edeceğiz.” Diye belirtti.

 

 

VAN POLİSİNE TEŞEKKÜR

Doğanşahin, daha öncede okuldaki çocuklar için çeşitli aktiviteler yaptıklarını hatırlatarak, “Geçtiğimiz yılda da değişik çalışmalarla çocuklara oklu sevdirmek için projeler yürütmüştük. ‘Karakola çalışmaya gidiyorum’ adlı bir projemiz vardı. Bu proje için polislerimize ve emniyet müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Daha önce hiç sinemaya gitmeyen çocukları sinema ile buluşturduk. Çocuklarımızı başka organizasyonlarla şehir dışına çıkarmayı planlıyoruz. Gereken destekleri alacağımıza inanıyorum.” İfadelerine yer verdi. 

 

 

“ÖN YARGIYI KIRMAK İÇİN UĞRAŞIYORUZ”

Doğanşahin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Daha önce birçok yerden yardım aldık çocuklar için. Ünlü sanatçılarımız, halk ve belediyemizden yardımlar aldık. Amacımız çocuklara okulu sevdirmek. Başarıyı yükseltmek ve ön yargıyı kırmak için uğraşıyoruz. Biz artık okula geldiğimizde camlarımızı kırık görmek istemiyoruz. Geldiğimizde okulumuzun birçok camı kırıktı. Biz ardık bu durumun son bulmasını ümit ediyoruz. Tek amacımız okul sevgisini insanlara aşılamak. Bunun için çabalıyoruz. Bize destek veren herkese sonsuz teşekkürlerimizi iletiyorum.”

 

 

SANİ ŞENER’E TEŞEKKÜR

Karpuzalan İlk ve Ortaokulun 800 öğrencisinin olduğunu dile getiren Doğanşahin, “10 dersliğimiz var. Sınıf mevcutlarımız çok kalabalık. Artık okulumuz bunu karşılamakta zorlanıyor diyebilirim. Okulumuz baya eskiydi. Çok fazla yıpranmıştı. Tadilatına 80 binin üzerinden bir harcama yapıldı. Sani Şener Bey müteahhitleri yönlendirmişti, her şeyi kendisi yaptı. Çok yüce gönüllü birisi gerçekten.” Dedi. 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim