Van’ın Tuşba İlçesinde bulunan Kapuzalan ilköğretim Okulunda 4 yıldır öğretmenlik yapan Elanur Doğanşahin (33), mahallede maddi durumu kötü olan öğrencilere ve velilere giyim yardımında bulundu.

 

4 yıl önce Van’ın Tuşba İlçesinde bulunan Karpuzalan İlköğretim Okuluna tayini çıkan Malatyalı öğretmen Elanur Doğanşahin, iyi insanların tükenmediğini bir daha kanıtladı. 4 yıldır Karpuzalan İlköğretim Okulunda öğretmenlik yapan iyi yürekli öğretmen mahallede maddi geliri olmayan, maddi sıkıntı yaşayan öğrenci ve velilere giyim yardımında bulundu. Yaklaşık 250 kişiye giyim yardımında bulunan Elanur Öğretmen, başlattığı yardım kampanyasının daha büyük kesimlere ulaşmasını sağlamak için iş dünyasına çağrıda bulundu.

 

 

DOĞANŞAHİN: MAHALLEDE DAR GELİRLİ AİLELER VAR

Kendi imkânlarıyla başlattığı yardım kampanyasına dair Şehrivan’a konuşan Öğretmen Elanur Doğanşahin, “Ekonomik sıkıntılar içinde okumaya çalışan ortaöğretim çağındaki öğrencilerimiz ve ailelerini bir nebze de olsa rahatlatacak giyim yardımında bulunduk. Okulda okuyan öğrencilerimiz bulunduğu mahalle aile yapısı olarak dar gelirli aileler. Burada göreve başladığımı günden bu yana aile yapısı üzerine bazı çalışmalar yaptım. Bölge dar gelirli ailelerle çevrilidir.” Dedi.

 

 

250 AİLE GİYDİRİLDİ

Van’ın coğrafi yapısından kaynaklı kışların soğuk ve uzun sürdüğünü belirten Doğanşahin, “Bende ailelere bir nebzede olsa yardımcı olsun diye bir kampanya başlattım. Dar gelirli ailelere yardım çığ gibi büyüdü ve okulumuzu bir sınıfını dolduracak kadar giyim malzeme yardım geldi. Bizde bunu bir sınıfımızda mağazada olduğu gibi düzenledik. Yardıma muhtaç dar gelirli ailelere belirledik ve okula davet ettik. Aileler buraya gelerek ihtiyacı olduğu eşyayı aldı. Gelen yardımlarda yaklaşık 250 aileye giyecek yardımı ulaşmış oldu. Kampanyamıza cevap verip yardımlarını esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum.” Diye konuştu. 


ŞEHRİVAN ÖZEL: MERAL YILDIZ

 
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim