Optimar Araştırma'nın Genel Müdürü Hilmi Daşdemir, başkanlık sistemine yüzde 50 üzerinde destek verildiğini açıkladı.

Optimar Araştırma'nın Kurucu Genel Müdürü Hilmi Daşdemir, Türkiye'nin son günlerdeki siyasi atmosferini değerlendirdi.

Başkanlık ve yeni anayasa tartışmalarına değinen Daşdemir, 20 yıldır araştırma sektörünün önemli şirketlerinden biri olmalarına rağmen son bir yıl içindeki tartışma ve gelişmelerin tüm toplum için olduğu gibi kendileri için de öğretici olduğunu söylerken, "Özellikle muhalefet tarafından başkanlık tartışmalarına son vermesi umulan 7 Haziran seçimleri sonuçları bugün başkanlık sürecinin en önemli katalizörüdür" dedi.

 

"BAŞKANLIK SİSTEMİNE YÜZDE 50'NİN ÜZERİNDE DESTEK VERİLİYOR"

Hilmi Daşdemir, Başkanlık tartışmalarının seyri ile ilgili olarak şunları söyledi: "Başkanlık tartışması özellikle muhalefet tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin sonu gibi bir algı yaratılarak sunuluyor. Böyle bir algı tartışmayı da öldüren bir şey. Başkanlık taraftarlarının konuyu bir rejim tartışması olarak görmediğini biliyoruz. Kimsenin Türkiye'nin laik, sosyal bir cumhuriyet ve hukuk devleti olması konusunda alıp veremediği yok. Isıtıp ısıtıp, 20 yıl önceki tartışmaları toplumun önüne koymanın hiçbir anlamı yok. Ayrıca yaptığımız düzenli siyasi gündem araştırmalarında toplumun başkanlık tartışmasından endişe etmediğini, oran zaman zaman değişse de yüzde 50 üzerinde bir katılımcının başkanlık sitemine destek verdiğini görüyoruz.

Ayrıca toplum yavaş yavaş iki başlı bir sistemin yönetilemez olduğunu gördü. AK Parti'nin kendi içinde bile tıkanmalara neden olan bu model, iki farklı siyasi gelenekten gelen başbakan ve cumhurbaşkanı olduğu takdirde kesinlikle çalışmayacaktır"

Editör: TE Bilisim