HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında olduğu HDP milletvekillerinin tutuklanmasının ardından, geçtiğimiz günlerde MYK toplantısını yapan HDP yönetimi bundan sonraki sürece ilişkin yol haritasını belirledi.

AA'nın haberine göre, MYK toplantısında alınan kararlar Perşembe yapılacak olağanüstü Parti Meclisi toplantısında gündeme getirilecek.

HDP, 21 Kasım'dan itibaren ilk etapta Kars, Adana, Gaziantep gibi illerin de olduğu 24 ilde, "halk toplantısı" yapacak. Aynı toplantıların devamı ise 26 Kasım tarihinde başlayacak ve bu kapsamda 24 ilde daha toplantı yapılacak. Bazı ilçelerin de dâhil edilmesiyle toplantı yapılacak merkez sayısının artması bekleniyor.

"Halk Toplantıları"na il ve ilçe teşkilâtlarının yanı sıra milletvekilleri ve MYK üyeleri de katılacak. Bu toplantıların dışında bazı merkezlerde ev ve esnaf ziyaretleri de planlanıyor.

 

"OHAL ve anayasa konusundaki tutumumuzu tartışacağız"

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, STK'larla da görüşeceklerini ve Aralık ayının ortalarına doğru temasların ilk etabını bitirmeyi planladıklarını söyledi.

Bilgen, "Bu toplantılarda sadece Meclis'te kalıp kalmamanın tartışmasını yapmayacağız. Halkla beraber bundan sonraki süreci nasıl birlikte yürüteceğimizi tartışacağız. Dolayısıyla, OHAL ve anayasa konusuyla ilgili tutumumuzu ve çalışmalarımızın planlanmasını da tartışacağız" dedi.

Editör: TE Bilisim