Hüda Par İl Başkanı Rasim Sayğın, iş adamlarına seslenerek, memleketlerine dönmeleri için çağrıda bulundu.

 

Hüda Par Van İl Başkanı Rasim Sayğın, Mart ayında yayınlamış oldukları rapordan bu yana Van’da, esnafa ve iş adamlarına nefes aldıracak çözüm önerilerinden bazılarının hayata geçirildiğini ve Van İlinin ticari hayat ve güvenlik açısından önemli bir gelişme kaydettiğini belirterek Van'ı terk eden iş adamlarına geri dönün çağrısı yaptı.

 

Saygın, yaptığı açıklamada devamla şunları belirtti: “Bilhassa İşsizlik sorunu üzerine yapmış oldukları çağrıların Muhatap Büyükşehir Belediyesi tarafından dikkate alındığını görmek bizleri memnun etmiştir. Özellikle inşaat sektörünün canlanması için ruhsat alımı önündeki engellerin kaldırılması ve ödemelerini alamayan esnaflara ödeme yapılması inşaat sektöründe önemli bir canlılık oluşturmuş ve hızla başlayan inşaatlar Van genel esnafını da etkilemiş ve işlerde bir canlılık oluşturmuştur.”

 

Sayğın, Van’da Sınır Ticareti ve İranlı turistlere yönelik genel bir farkındalığın

Oluşturulduğunu ve şehrin ekonomisine önemli katkı sunulduğunu belirterek, “Kamu eliyle de önemli teşvik ve yatırım ortamı oluşturulmuştur. Tüm bunlarla birlikte şehrimizde güvenlik açısından da önemli bir süreç atlatılmış ve huzur ortamı büyük ölçüde sağlanmıştır. Ancak halen, ilimizde mart 2017 tarihli raporumuzda çözüm olarak belirttiğimiz bir çok tespit ve önerilerimiz hayata geçirilmemiştir. İnanıyoruz ki ortak aklın tespiti ve çözümü olan bu raporumuzda belirtili hususlar hayata geçirilirse, Van İli Ülkemizin lokomatifi olacak bir konuma gelecektir. Bu konuların takipçisi olmaya devam edeceğiz.” Dedi.

 

Sayğın konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: “Bu nedenle anılan gelişmeler karşısında 2011 depremi ve sonrasında yaşanan terör kaynaklı güvenlik sorunu nedeni ile şehrimizi terk etmek zorunda kalan işadamlarımıza şehre dönün çağrısında bulunuyoruz. Bu ortamda şehrimize yapacağınız yatırımlar hem size ve hem de şehrimize önemli katkılar sunacaktır. Bu hem karlı bir iş ve hem de üzerinize düşen bir vefa borcudur.” 

Editör: TE Bilisim