HÜDA PAR İpekyolu ilçe teşkilatı esnafı dinlemeye devam ediyor.

 

HÜDA PAR İpekyolu ilçe Teşkilatı esnaf ziyaretleri kapsamında bu hafta eski Özalp Durağı ve Antep Pazarı esnafını ziyaret etti. Esnaflarla sohbet eden İlçe Başkanı Yavuz Oktuay, siyasette yeni bir imaj kazandıran HÜDA PAR’ın çalışmalarından halkın razı olduğunu dile getirerek ’’yaptığımız çalışmalar çok olumlu neticeler veriyor, esnafın sorun ve taleplerini birinci ağızdan dinleyip çözüm üretmeye çalışıyoruz. Her hafta farklı bölgelerde farklı talep ve sorunlarla karşılaşıyoruz. Bu talep ve sorunlar il başkanlığımız tarafından değerlendirilip, sorunun çözümü için gerekli mercilere bildiriliyor.” Dedi.

 

“İRANLI TURİSTLER ESNAFIN UMUT KAYNAĞI”

Esnafların geneli işsizlikten yakındığını aktaran Oktuay ‘’ bölgede işsizlik, kronikleşmiş bir sorun haline geldi. Esnafın tek umudu İranlı turistlerdir. Gerek Valilik gerekse diğer ilgili kurumlar turistlerin Van’a gelişlerini kolaylaştırmalı ve sınır kapılarının bir an önce bitirip faal hale getirmeli. Çünkü sınır kapıları bu bölgenin can damarı niteliğindedir.” Diye konuştu.

 

“GAYRİ AHLAKİ EĞLENCE MEKÂNLARI TOPLUMU YOZLAŞTIRIYOR”

Son dönemde artan eğlence mekânlarına dikkat çeken Oktuay ‘’Van’da son dönemlerde artan gayriahlaki eğlence mekânları bizim ne inancımızla ne kültürümüzle örtüşüyor. Bu tür yerler denetime tabi tutulmalı. Esnaf ziyaretlerimizde bu sorun hep dile getiriliyor. Bu tür mekânlar toplumun ifsadına yönelik bir projedir. Toplumun yozlaşmasına sebep olan bu tür gayri ahlaki yerlerin artışı, toplumda tedirginliğe yol açmaktadır. İnancımızda yeri olmayan bu tür yerler ya tamamen kapatılmalı ya da denetim ve kontrol altında tutulmalıdır.” Dedi.

Editör: TE Bilisim