21 Nisan 2016 tarihinde İpekyolu Belediyesi Bostaniçi ek hizmet binasında gerçekleşen toplantıya Belediye Eşbaşkan Vekili Beritan Tayan, belediye kadın meclis üyeleri, kadın çalışanlarının katılımıyla gerçekleşti. Başkan Vekili Beritan Tayan konuşmasında; Kadın meclisinin, yerel yönetimlerde Demokratik, Ekolojik ve Kadın özgürlükçü yönetim anlayışının uygulanmasının sağlanması amacıyla çalışmalarını yürütmekte olduğunu belirtti. Tayan ‘’Belediye çatısı altında kadının örgütlü duruşunu ortaya koymak, iletişimi güçlü tutmak, kadın ağını güçlü kılmak, kentte hizmet üretirken emeğin düşüncenin yaşamın kolektifleştiği bir ortam yaratmak amacıyla belediye hizmetlerinin tamamında kadın bakış açısının yansıtılmasını amaçlıyoruz. Emek veren tüm kadınları dayanışma ağı içerisinde görmekten mutluluk duyuyoruz.” İfadelerini kullandı.  

 

İkinci Dönem Kadın Meclisi Sözcüsü Meryem Deniz ise yaptığı konuşmada; kadına yönelik şiddetle mücadele etmek, kadınların erkek şiddetine uğramadığı can güvenliği endişesi taşımadığı yerel hizmetlere erişebildiği, kentsel kararlarda etkili olabildiği ve sosyo-ekonomik hayata katılabildiği bir kent için gerekli düzenlemelerin yapılması için faaliyetler yürüttüklerine değindi. İkinci dönem kadın meclisinin faaliyet raporu Kadın Meclis Yönetim Üyesi Ezgi Arslan tarafından sunumu yapıldı. Daha sonra Kadın Meclisi Yönetim Üyesi Ferahat Akın tarafından yapılan faaliyetler hakkında soru cevap şeklide genel değerlendirmeler alındı.

 

Yapılan konuşmaların ardından, İpekyolu Belediyesi Kadın Meclisi üçüncü dönem yönetimi seçildi. Toplamda 76 kadın üyesi olan Kadın Meclisinin üçte biri oranında ve her birimin temsiliyeti gözetilerek 25 kadından oluşan yeni yönetim seçildi. Yeni dönem sözcülüğüne Belediye Kadın Meclis üyelerini temsilen Emine Yarat, kadın çalışanları temsilen ise Figan Kepenek seçilerek toplantı sonlandırıldı. Daha sonra Kadın Meclisi Üyeleri, Bostaniçi TOKİ’DE hizmet vermeye başlayan Belediyemizin açmış olduğu Kadın Emeği Pazarı ziyaret etti.

Editör: TE Bilisim