Van’ın İpekyolu Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102 yıldönümü münasebetiyle bir etkinlik düzenledi.

 

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk öncülüğünde Van Merkez İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve yaklaşık 400 civarında vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlik, program sunucusu Harun Maraz tarafından Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale şiirinin okunması ile devam etti.

 

YYÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bekir Koçların “Ve Çanakkale” isimli söyleşisi ile devam eden program, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından Çanakkale türkülerinden oluşan halk müziği dinletisi ile sona erdi. Aynı program çerçevesinde saat 14.00’da ise ‘Dolunayda Akşam Şehitler Diyarı Çanakkale’ isimli tiyatro gösterisi de yapılacak. Öte yandan İpekyolu Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 102’inci yılı nedeniyle milli mücadele yıllarında Van’dan cepheye mühimmat taşıyan ve dönüş yolunda şehit düşen 120 çocuğun kahramanlık öyküsünü temsilen. Akademi, sanat ve spor gibi alanlarda seçilmiş 120 öğrenci ve İpekyolu ilçesinin 50 mahalle muhtarı ile birlikte tarihi yarımada Çanakkale'ye bir ziyaret gerçekleştirileceği belirtildi.

Editör: TE Bilisim