Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından, eski araştırma hastanesi yeri ile Zaferler İlk ve Ortaokulunun yanındaki alanda park ve sosyal yaşam merkezi yaptırılacağı belirtildi. 

 


İstanbul Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla yapılaması planlanan park ve sosyal yaşam merkezi alanlarını inceleyen İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, çalışmaların en kısa zamanda başlayacağının müjdesini verdi. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, “Bizler bundan bir ay önce Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı Gülşen Orhan Hanımefendinin aracılığıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Beyefendi ile bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantıda bizler İpekyolu ilçemizin ihtiyacı olan iki önemli projeyi kendilerine sunduk ve bu projelerin gerçekleştirilmesi noktasında belediye başkanımız onay verdi. İnşallah kısa süre içinde iki projemizin de yapımına başlayacağız” dedi.

 


Birinci proje kapsamında eski araştırma hastanesinin yerinde bulunan 7 dönümlük arsa üzerinde modern bir park yapmayı planladıklarını anlatan Öztürk, “Bu projelerimizden bir tanesi ilçemize ve ilimize yakışır modern bir park, bunu eski araştırma hastanemizin olduğu noktada yapacağız. İkinci projemiz ise yine ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Zaferler İlk ve Ortaokulunun yan tarafında bir noktada çok muazzam bir yaşam merkezi şeklindedir. Bu projede ilçemizin en büyük konferans salonu, çok amaçlı salonlar ve kütüphane yer alacak. Aynı zamanda gençlerimiz, çocuklarımız ve bayanlarımıza yönelik kursların verileceği sınıflar ve fitness salonları da oluşturulacak. Bu hizmetlerimizi inşallah İstanbul Büyükşehir Belediyemizle birlikte İpekyolu’muza kazandırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

 


Projelerle ilgili desteklerinden dolayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan’a teşekkür eden Öztürk, “Eski araştırma hastanesinin olduğu alanın bir kısmı üniversitemize ait, bir kısmı da Tapu Kadastro Müdürlüğünün. İnşaat çalışması var. Bizlerin park yapacağımız alan ise 7 dönümlük bir alandır. Bizler 2 aylık bir süreç içerisinde buranın belediyemize tahsisini gerçekleştirdik. Bugün de Maliye Bakanlığımızdan tahsis onayı çıktı. Dolayısıyla orayla alakalı çalışmaların başlamasına mani olacak herhangi bir durum yok. Projelendirme aşaması ve ihale sürecinin ardından haziran- temmuz gibi ilk kazmayı vurup, parkımızı kış gelmeden, yaşam merkezi projemizi ise 2018 yılında tamamlayarak inşallah halkımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

 


İki projenin de onayını aldıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ise, çalışmaların yakın takipçisi olacaklarını ifade ederek, “İstanbul Büyükşehir Belediyesinin standartlarında bir park ile yaşam ve kültür merkezi yapılacağı sözünü aldık. Normalde bir seçim süreci yaşıyoruz ve İstanbul’da muazzam bir iş yükleri var. Buna rağmen kendileri buraya kadar gelerek alan incelemesi yaptılar. Bu da işi ne kadar önemsediklerini gösteriyor. Normalde işlerin prosedürü çok uzun sürüyor, bizler bu süreyi en kısa hale getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah bu işin peşini bırakmayacağız. Aslında belediyecilik hizmetlerini ilk defa bizler kaymakamlarımızla birlikte nasıl yapıldığını gördük. Büyükşehirlerimizden de bu işin tecrübesini alıyoruz. Hem işlerin nasıl yapılacağını tecrübe ediyor, hem de belediyelerimizden katkı alıyoruz. Bu çok güzel bir dayanışma, inşallah kısa bir süre sonra iki tane güzel yatırım halkımızla buluşacak” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim