İpekyolu Belediyesi Meclis ayı toplantısında AK Partili meclis üyeleri ile DBP'li meclis üyeleri arasında tartışma yaşandığı öğrenildi. Gergin anların yaşandığı toplantıda AK Partili üyeler, "DBP'li üyeler dini inancımıza saldırdı" diyerek tepki gösterdi. Yaşanan olayların ardında AK Partili meclis üyeleri bir açıklama yaparak duruma tepki gösterdi.

İpekyolu Belediyesinde Şubat ayı meclis toplantısında DBP’li üyelerin dini değerlerine hakaret ettiğini iddia eden AK Partili isimler bir açıklama ile yaşananlarla ilgili değerlendirmede bulundu. Açıklamada hakarete maruz kaldıklarını belirten meclis üyeleri: "İpekyolu Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısının 3. oturumunda gündeme gelen kız yurdu proje sunumu sırasında yurt projesinde eksik görülen mescit için Ak Parti meclis üyeleri olarak bu eksiği dile getirdik. Bunun üzerine DBP'li meclis üyelerinden 'ne yapacaksınız cemaatle namaz mı kılacaksınız, sahtekar dinciler' diye sözlü sataşmada bulundular. Dini değerlerimize yapılan saldırıya karşılık gerekli cevap verildikten sonra bir sonraki gündem maddesine geçildi." dedi.

 

"BU KONUŞMA BARDADIĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLDU..."

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: "Bu gündemle ilgili söz alan DBP'li üye gündemle hiç alakası olmayan Cizre’deki olaylara değinerek hükümetimizi ve devletimizi kastederek muhatap yok ki yüzlerine tükürelim. Gerçi bunların yüzüne de tükürsen çok şükür yağmur yağıyor deyip geçerler diyerek hakaret ettiler. Asıl amacı halka hizmet olan meclisin hizmet dışında her türlü gösterinin yapıldığı bir alana çevrilmesi halka karşı olan sorumluluğumuzu engellemektedir. Hükümet yetkililerine hakaret eden kişi aynı zamanda dini değerlere de dil uzatmaya başladı. Bu konuşması bardağı taşıran son damla oldu."

 

AK PARTİLİLER MECLİSİ TERKETTİ...

"Bunun üzerine Ak Parti grubu olarak bu konuşmalara tepki göstererek meclisi terk ettik. Kendilerine müslüman diyen, demokrasiden ve özgürlükten dem vuran bu zihniyet söz konusu İslam olunca saldırganlaşmalarını anlamakta zorlanıyoruz. Bu memleketin değerlerini savunduğunu iddaa edenlerin. Bu memleketin en büyük değeri olan İslama karşı bu rahatsızlıklarını  anlamış değiliz."

 

"HAKARETİ KABUL EDEMEYİZ"

"Halka hizmet için seçilen belediye meclis üyelerinin, halka hizmet için bir araya  geldiği meclis toplantılarında halkın değerlerine hakaret edilmesini kabul edemeyiz. Meclis toplantılarının amacı halka yapılacak hizmetlerin tespiti varsa eksiklikler onların giderilmesi ve gerekli  çalışmalara yönlendirilmesidir. Meclis toplantıları halkın dini değerlerinin ve görüşlerini tartışılacağı yerler değildir. Farklı inançlara ve ideolojilere müsamahayla yaklaşan bizler başkalarının da bizim dini değerlerimize aynı samimiyetle yaklaşmasını arzu ediyoruz."

Editör: TE Bilisim