ŞEHRİVAN HABER - Van'da belediye başkanı görevden alınıp yerine vekaleten kaymakamın atandığı ilk belediyelerden birisi olan İpekyolu belediyesine Ankara'dan atama gerçekleştirildi. Üçü ayı aşkın bir süredir belediye başkan vekilleri tarafından yönetilen belediyeye İpekyolu kaymakamı Cemil Öztürk'ün başkan vekili olarak atanmasının ardından Vanlı Bürokrat Sait Çakırtaş ise belediye başkan yardımcısı olarak atandı.

 

Ankara Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda görev yapan Vanlı bürokrat Sait Çakırtaş, İpekyolu İlçe Belediye Başkan Yardımcısı olarak Van'a atandı. Daha önce Van Belediyesi'nde de çalışan farklı birimlerde uzunca yıllar görev yapmış ve ardından Şırnak Üniversitesi ve farklı kurumlarda daire başkanlığı gibi önemli görevler yürütmüştü. Son olarak Ankara Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda görev yapan Çakırtaş, Van'da görevlendirildi.

Çakırtaş, Van'a atanmasının ardından yaptığı değerlendirmede: "Büyüklerimiz bizim Van'da görev yapmamızı uygun gördü. Memleketimizde insanımıza hizmet edeceğiz. Bu bir devlet görevidir. Bize tebliğ edildi biz de kabul ettik. İnşallah bu görevi daha önce de görevlendirildiğimiz diğer hizmetler gibi layıkıyla yapmaya gayret göstereceğiz." dedi.

 

Editör: TE Bilisim