Iğdır'daki basın mensuplarıyla bir araya gelen Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, burada yaptığı konuşmada, yerel medyanın güçlenmesi için ellerinden geleni yaptıklarını anlattı.

Bu kapsamda internet medyası için de gerekli düzenlemeleri yaptıklarına işaret eden Atalay, bununla ilgili kanun çalışmalarında sona gelindiğini vurguladı.

Kanunun çıkmasının ardından yönetmelik çalışması yapacaklarını vurgulayan Atalay, "Bunun şartlarını şimdi saymayalım. İlgili kanunun çıkmasını bekliyoruz. Bu kanun, epey aşamadan geçti. TBMM Genel Kuruluna geldi, yani neredeyse siyasi partilerin ittifakıyla komisyondan geçti" dedi.

Atalay, kanun tasarısının TBMM Genel Kurulu'nda görüşüleceğini ve yeni yasama yılında da yasalaşmasını beklediklerini dile getirdi.

Hazırlayacakları yönetmelikle internet medyasının kamu ilanları için taşıması gereken şartları belirleyeceklerini vurgulayan Atalay, şunları söyledi:

"Belli şartlar olacak elbette. Muhtemelen yazılı basında aranan şartlar burada da aranacak. Yazılı basında tiraj şartı varsa, internet için tıklanma şartı olacak. Yazılı basında çalışılan personel sayısı şartı varsa, internet medyası için de bu aranacak, yazılı basında olduğu gibi içerik olacak. Gerçekten internet gazeteciliği yapan internet medyası bu şekilde kamu ilanlarından yararlanabilecek."

Kaynak: www.bik.gov.tr

Editör: TE Bilisim