Van’ın Çaldıran ve Bahçesaray ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümü törenle kutlandı.


Hükümet Konağı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Büstüne çelenkler bırakıldı. Günün anlam ve önemini binaen bir konuşma yapan 1. Hutut Tabur Komutanlığında görev yapan Piyade Yüzbaşi Hakkı Gürol, "Tarih boyunca hür ve bağımsız bir şekilde varlığını devam ettiren Türk milleti büyük önder Atatürk'ün önderliğinde verdiği bağımsızlık mücadelesini yüzbinlerce şehit vererek kazanmasını bilmiştir. Mustafa Kemal, Türk ordusuna “Hattı müdafaa yoktur. Sathı müdafaa vardı” bu sathı müdafaa bütün vatandır. Vanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz emrini vermiştir. Aziz şehitlerimizi minnet şükranla anıyor aziz hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

 


Daha sonra Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti. Burada günün anlamına binaen bir açıklama yapan Dundar, "Türkiye gibi bir ülkede yaşadığımız için Allah’a hamd etmemiz lazım. İslamin sancaktarlığını yapmış ülkemizi dünyadaki Müslümanlar bir umut gibi görüyorlar. Anadolu tarihte olduğu gibi Arakan’da, Suriye’de, Irakt’a, Orta Doğu’da MÜslumanlara ‘Haçlı’ seferleri düzenleniyor, batının sömürücü zihniyeti kimseye karşılıksız bir silah vermez, verdiklerinde büyük beklenti için de olurlar. Bu bir haç ve hilal mücadelesidir. Bizim ülkemize sahip çıkmamız gerekiyor. Bizleri de bölmeye çalışan güçler vardır. Hakkın batıla karşı mücadelesidir. 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutluyorum" dedi.


Törene Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, Hudut Tabur Konutanı Piyade Binbaşı Ramazan Çokkıyak, İlçe Emniyet Müdür Vekili Serdar Çınar, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Diki, İlçe Müftüsü Fikri Goncü, Sehit Gaziler Derneği Başkanı Abdurrahman Cimanağaç, komutanlar kurum amirleri halk katıldı.


 

Bahçesaray'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

Bahçesaray Kaymakamlığı önünde yapılan tören Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayarak, öğrencilerin şiirler okumasıyla devam etti. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Bahçesaray Kaymakamı Serhat Karabektaş’ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle birlikte kutlama programı sona erdi.
Düzenlenen programa, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Serhat Karabektaş, AK Parti Bahçesaray İlçe Başkanı Cumali Sabırlı, askeri personel, kurum amirleri, belediye başkan yardımcısı ve vatandaşlar katıldı. Program sonrası Kaymakam ve vatandaşlar, ilçedeki bir çay bahçesinde çay ile sohbet etti.

Editör: TE Bilisim