Başbakan Yardımcısı Bozdağ, şunları söyledi: 

 

Son açıklamaları göstermektedir ki ABD Zeytin Dalı Harekatı'nın mahiyetini hala ya anlamamış ya da anlamak istememektedir. Zeytin Dalı Harekatı masum sivillere veya Kürtlere karşı bir harekat değildir; terör örgütlerine karşı bir harekattır. Zeytin Dalı Harekatı'nda sivillere zarar verilmemiş; su, gıda, ilaç ve benzeri ihtiyaçlara erişimine engel olunmamıştır. Zeytin Dalı Harekatı'nın DEAŞ ile mücadeleyi zayıflattığı iddiası temelsizdir, yalandır.

 

Türkiye sivillere zarar vermeden, yerleşim yerlerini yakıp yıkmadan bir askeri harekatı başarıyla yürütmüştür. Türkiye'yi takdir etmesi gerekenlerin; hala yalan ve yanlış bilgilerle algı oluşturmaya çalışmaları Türkiye düşmanlığıdır. Türkiye kınayıcının kınamasına bakmadan, kimseden de takdir beklemeden bildiği doğru yolda ilerlemeye devam edecektir.

 

ABD NE DEMİŞTİ?

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Afrin'den gelen haberlerle ilgili ciddi endişelerimiz var. Görüldüğü kadarıyla Kürt nüfusun hakim olduğu Afrin, Türk Ordusu'ndan endişeyle boşaltılmış. ABD olarak Türkiye, Rusya ve Suriye hükümetine insani yardımlara izin verilmesi çağrısında bulunuyoruz.

Editör: TE Bilisim