HÜDA PAR Van İl Başkanlığından bir heyet, merkez İpekyolu ve Tuşba ilçe esnafını ziyaret etti. İlçe teşkilatları, yaptıkları ziyarette referandumla ilgili sorulan soruları yanıtladı.

Bu hafta Demirci Sanayi Sitesi esnafı ile çarşı esnafını ziyaret eden HÜDA PAR ilçe teşkilatları, esnafın son zamanlarda yaşadığı sıkıntıları dinledi. Ziyaretler sonrası heyet adına açıklamada bulunan HÜDA PAR İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, haftalık esnaf ziyaretleri çerçevesinde, referandum hakkında kendilerine iletilen soruları yanıtladıklarını söyledi.

 

HÜDA-PAR NEDEN EVET DİYECEK?

Demirci esnafına yaptıkları ziyaretten sonra konuşan Tasan, “HÜDA PAR ilçe teşkilatları olarak esnaf ziyaretlerimiz her hafta düzenli olarak devam ediyor. Bu hafta demirci esnafımızı ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını diledik. Malumunuz Vanlı esnafımızın gündeminde referandum var. Esnaf da yaptığımız ziyaretlerde referandum ile ilgili bir takım sorular sordu. Esnafımız özellikle referandumda niye evet dediğimizi sordu. Esnafımızın soruları üzerine, bizler de vesayetçi 82 Anayasası’nın değiştirilmesi gerektiğini, bunu değiştirecek değişikliklere destek verdiğimizi, hak ve özgürlüklerin önü açılması için muhakkak bu anayasanın değiştirilmesi gerektiğini söyledik. Esnafımız da referandum sonucunun bölgeye huzur ve refahın getirmesini temenni etti.” dedi.

Demirci esnafının yaşadığı sıkıntılara da değinen Tasan, havaların ısınmasıyla birlikte demir fiyatlarının artığını ve bu yüzden satış yapamadıklarını dile getirdi. Diğer taraftan HÜDA PAR İpekyolu İlçe Teşkilatı’nın yapmış olduğu esnaf ziyareti hakkında da bilgi veren Tasan, esnafın gündeminde referandum olduğunu, bu yüzden kendilerine referandumla ilgili sorulan soruları yanıtladıklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim