HÜDA PAR Van İl Başkanlığı ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ münasebetiyle basın kuruluşlarını ziyaret etti.

 

HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın ve partililerden oluşan bir heyet, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ münasebetiyle Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC), Anadolu Basın Birliği (ABB), Şehrivan Gazetesi ile diğer yerel gazeteleri ziyaret ederek basın mensuplarının gününü kutladı. Sıcak ortamlarda gerçekleşen ziyaretlerde özellikle kentte yerel yayın yapan gazetelerin yaşadığı ekonomik sıkıntılar hakkında konuşuldu.

 

Heyet, ilk olarak Vangölü Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Heyeti VGC Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Sevinç ile yönetim kurulu üyesi Ömer Aytaç Aykaç karşıladı. Gazetecilerin bu anlamlı gününde yazılı basın açıklaması yapmak yerine, bizzat yerinde ziyaret etmek istediklerini ifade eden İl Başkanı Rasim Sayğın, bu vesileyle basının sıkıntılarını tespit etmek istediklerini söyledi.

 

Van’daki yerel gazetelere verilen cezalardan dolayı gazetecilerin büyük ekonomik sıkıntıların yaşandığını aktaran VGC Yönetim Kurulu Başkanı Sevinç ise HÜDA PAR’ın ziyaretinden memnuniyetini dile getirdi. Heyet, VGC ziyaretinin ardından Anadolu Basın Birliği’ni ziyaret etti. HÜDA PAR heyetini ABB Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yazlık karşıladı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik eden İl Başkanı Sayğın, 15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminde basının üstlendiği rolün öneminden bahsetti.

 

ABB Başkanı Yazlık ise 15 Temmuz darbe girişiminde HÜDA PAR’ın sürekli meydanlarda olduğunu anımsatarak, verilen birlik ve beraberlik mesajlarının önemine vurgu yaptı.

ABB ziyaretinden sonra heyet, kentteki yerel gazete ziyaretlerini sürdürdü. Gerçekleşen ziyaretler iyi niyet temennileri ve sunulan ikramların ardından son buldu. 

Editör: TE Bilisim