Bu yıl 4. Sü gerçekleştirilen Shopping Fest Alışveriş Festivali için Van’a gelen İran’nın Hoy Kenti Valisi Seyed Mohammad Abedi ve beraberindeki heyet Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva’yı ziyaret etti.

 

Van Vali Yardımcısı İbrahim Civelek ile Özalp Kaymakamı Ferhat Vardar’ında eşlik ettiği Hoy Valisi Seyed Mohammad Abedi, Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda olmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Konuk Vali Abedi, bir saatlik yolculuktan sonra Van’a geldiklerini belirterek,

 

"Mesafemiz çok kısa. Ancak hepsinden önemlisi dostluğumuz ve iyi ilişkilerimiz çok önemlidir. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Takva, Bizi Festivale davet ettiğinde kendisine söz vermiştik geleceğimizi. Bu gün de festival için buradayız. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve değerli Yönetim Kurulu üyelerinin iki şehir arasındaki bağların güçlendirilmesi için yapmış olduğu çaba takdire değerdir. Biz bu çabaya kayıtsız kalmak istemedik. Bugün değerli dostum Sayın Takva’yı ve heyetini ziyaret etmekten onur duyuyorum. Van Ticaret ve Sanayi Odası Van ve Hoy şehirleri için bir şanstır. Biz bu güzel niyeti, bu çabayı asla karşılıksız bırakmayacağız ve iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise Hoy Valisi Sayın Abedi’yi Van TSO’da ağırlamaktan onur duyduğunu belirterek şunları söyledi:

 

"Hoy’daki en iyi dostlarımızdan biri olan Sayın Vali, her gidişimizde bizi onure etmiştir. Kendisi Van ve Hoy şehirlerinin dostluğuna, ticaret hacminin gelişmesine, ilişkilerin en üst düzeyde yürütülmesine büyük katkı sunmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın iki ülke arasındaki ticaret hacmi için belirlediği 30 milyar dolarlık rakamdan en fazla payı almak için çaba gösteriyoruz. Kapıköy Gümrük Kapımızın tamamlanması ile bu amacımıza inşallah ulaşacağız. Van Ticaret ve Sanayi Odası Van ve Hoy tacirlerine hizmet için vardır. Sayın Vali nezdinde belirtmek istiyorum. Burası Van Tüccarına esnafına hizmet ettiği gibi, Hoy tüccar ve esnafına da hizmet etmek için çaba göstermektedir. Bu kentin kalkınması için Sayın Valimizin himayelerinde bizlerde elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Mülkü idarenin desteği çok önemlidir. Biz de bunu ziyadesi ile hisediyoruz. Kendilerine teşekkür ederiz" dedi.

 

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Hoy Valisi ile birlikte İran – Tüccar Danışma Ofisini gezdi verilen hizmetleri anlattı.

Editör: TE Bilisim