Amerika'da 1940'ların sonunda yaşayan Mike isimli horoz, türünün en ilginç örneği. Onu diğerlerinden ayıran özelliği, ilginç bir şekilde hayata tutunmuş olmasıydı. Lloyd Olsen isimli bir çiftçinin horozu olan Mike, hayata 4 eller sarılmanın ne demek olduğunu kanıtlayan tek hayvan.

 

KAFASI KESİLDİKTEN 18 AY SONRASINA KADAR YAŞADI

Lloyd Olsen isimli çiftçi bir gün eşi ve çocuklarına ziyafet çekmek isteyince, kümesten etine en dolgun olan hayvanlar arasından Mike'ı seçer. Horozu tuttuğu gibi kafasını kesen Olsen, daha önce kafası kesildikten sonra bir süre daha yaşayan hayvanları gördüğü için, Mike'ı can çekişiyor sanarak kendi haline bırakır. Ancak asıl olay tam da burda başlar. 

 

 

Bir süre hareketleri yalpalayan Mike, kafası kopmasına rağmen normal hareketlerine devam eder. Gözlerine inanamayan çiftçi, Mike'ın can keşimediğini, yaşamaya devam ettiğini anladığında ne yapacağını şaşırır. 

Mike'ın daha ne kadar hayatta kalacağını merak ederek onu izlemeye başlayan Lloyd, saatler hatta günler geçmesine rağmen Mike'ın yaşamaya devam ettiğini görür. Kafası olmadan bile yaşamaya devam eden Mike'ın hayata tutunması çiftçiyi çok etkiler. Ancak bir sorun vardır. Tüm zorluklara rağmen hayata tutan Mike, bir süre sonra açlıktan ölecektir. Bunun üzerine harekete geçen çiftçi Mike'ın sevdiği mısır gibi yemleri ezdikten sonra ıslatarak bir şırınga yardımı ile Mike'ın yemek borusundan vererek, açlıktan ölmesine engel olur. 

Yemek sorunu çözülen Mike, onu bu hale getiren çiftçi tarafından harika bir proje olarak görününce Mike'a panayır yolları görünür.

 

 

 

SİRKLERDE GÖSTERİ YAPTI

Dış görünüşü itibari ile hemcinsleri tarafından dışlanan Mike, aradığı sevgiyi onu izlemeye gelenlerden buldu. Kafası olmadığı halde ölmeyen Mike, sahibi tarafından bir çok defa gösterilere çıkartıldı, şölenlerin en merak edileni oldu. Sahibinin "yürüyen cenaze" ismini verdiği Mike, kısa sürede Çiftçi Lloyd'u zengin etti.

 

NASIL OLDU DA ÖLMEDİ?

"Tamam da haberin sonuna geldik, hala nasıl öldüğünü anlamadık" diyorsanız bu sorun için iki seçeneğiniz var. İlki, "Allah'ın işi..." ya da "öldürmeyen Allah öldürmüyor" olabilir. Ki bize göre bu çok daha mantıklı. İkinci seçenek ise Utah Üniversite'sinin açıklaması. En az bizim kadar Mike'ın neden ölmediğini merak eden sahibi, Mike'ın durumunu araştırmak için Utah Üniversitesi'ne başvuruda bulundu. Ve Üniversite'den şu ilginç açıklama geldi; Çiftçi horozun kafasını keserken mucizevi bir şekilde şahdamarını ve beyin sapını es geçmiş. Aslında Mike o an çoktan ölmüş ancak kalp durmadığı için vücudun harkeket fonksiyonları da 18 ay boyunca devam etmiş.

Kısa hayatı çilelerle dolu olan Mike, neyseki bölgede unutulmamış ve onun için özel bir gün belirlenmiş. Günümüzde hala Colorado'nun Fruita kentinde Mike'ın anısına düzenlenen festivaller ile Mike yaşatılmaya devam ediyor.

Editör: TE Bilisim