Ankara Merasim Sokak'ta aralarında asker ve sivillerin bulunduğu 29 kişinin şehit düştüğü bombalı saldırıyı gerçekleştiren Abdulbaki Sömer'in taziyesi ve Tunceli'de etkisiz hale getirilen örgüt mensubu Sıdıka Yıldız'ın cenazesine katılan HDP VanMilletvekili Tuğba Hezer Öztürk'ün yargılanmasına başlandı. 

Van Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, "terör örgütü propagandası yapmak", "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenlemek, yönetmek ve bunların hareketlerine katılma", "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya yurt dışında olduğu belirlenen ve terör soruşturması kapsamında ifade vermeye gitmediği için hakkında yakalama kararı bulunan sanık Öztürk katılmazken, avukatı hazır bulundu. 

Mahkeme heyeti, sanığın yurt dışında olup olmadığının tespit edilmesi amacıyla Emniyet Müdürlüğüne müzekkere yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi. 

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Öztürk'ün "terör örgütü propagandası yapmak", "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenlemek, yönetmek ve bunların hareketlerine katılma", "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 18 yıldan 48 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Editör: TE Bilisim