Van Büyükşehir Belediyesporlu oyuncular, Antalya’da kampı ve takımın hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

 

TFF 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor’un Antalya Belek’teki ikinci yarı kampı devam ediyor. Yoğun antrenman ile kamlarına devam eden Van Büyükşehir Belediyesporlu futbolculardan Ali Kurt, Medeni Bingöl ve Abdullah Temircan yaptığı açıklamada, Van Büyükşehir Belediyespor’un yerinin 3. Lig olmadığını söyledi. İkinci devre için hazırlık süreçlerinin güzel geçtiği kaydeden sporcular, İkinci devrede de ellerinden gelen yapacaklarını ifade etti.

 

KURT: PLAY-OFF OYNAMAK İSTİYORUZ

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Takım Kaptanı Ali Kurt Vanspor’un istenilen ve hak edilen yerde olmadığını söyledi. Kurt ilk olarak şunları söyledi: “Ligin ilk yarısı istediğimiz puanlar ile istediğimiz sırada bitirdik. Ligin ilk devresinde ikinci yarıda Play-Off oynayabileceğimiz bir sırada bitirdik. Tabi bu hem bizim için, hem taraftarımız için çok iyi bir moral oldu. Bu başarılar sürdükçe taraftarımızın da bizleri yalnız bırakmadığını gördük. Biz takım olarak en kötü ihtimal Play-Off oynamak istiyoruz.”

 

“İYİ BİR KAMP DÖNEMİ GEÇİRİYORUZ”

Takımın üst lige çıkarmak istediklerini ifade eden Kurt, “Artık üstün bir başarı elde edip üst liglerde olmayı istiyoruz.  Yıllardır takımımızın üst lige çıkma hayallerini de gerçekleştirmek istiyoruz. Şuan ikinci devre için Antalya-Belek’te kamp dönemindeyiz. İyi bir kamp dönemi geçiriyoruz. Kampta çok iyi hazırlanıp ikinci yarıya kaldığımız yerden devam edip ligde iyi bir yerde olmayı hedefliyoruz.” Dedi.

 

KURT: HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

İyi bir çıkış yakaladıklarını ve futbolu iyi bir seviye de bırakmak istediğini dile getiren Kurt şöyle devam etti: “Bu sezon çok iyi bir çıkış yakaladık. Bu çıkışın daha da ilerlemesi adına tüm kesimlerden gerekli destekleri bekliyoruz. 15 yıldır bu takımın içindeyim. Son Yedi yıldır takımın kaptanlığını yapıyorum. Van ve Kulübümüz artık üst liglerde anılmasını istiyorum. Bunun olabilmesi içinde gerekli desteğin verilmesi ve takımı her Vanlının sahiplenmesi gerekir. Artık üst liglere çıkabilmemiz için herkesin elini taşın altına koyması gerekir. 15 yıllık Büyükşehir Belediyespor’daki futbol hayatıma bitirdiğim zaman bu takımı üst ligde olduğu vakitlerde bırakmayı hedefliyor. Manevi yönde çok büyük emekler sarf ettiğim takımımı iyi bir yerde görmek istiyorum. Buradan tüm Vanlıların artık bu takımı sahiplenmesini ve destek vermesini umut ediyorum.”

 

BİNGÖL: AMACIMIZ ÜST LİGE ÇIKMAK

Kamp değerlendirmesinde bulunan Medeni Bingöl ise Van Büyükşehir Belediyespor’un alt yapısından yetiştiğini söyledi. Bingöl, “Birinci devreye 29 puan ile 5’inci sırada tamamladık. Son üç yıldır hep ligi kötü yerlerde bitirdik. Fakat bu sene biraz daha faklı oldu, takımımız çok iyi bir puan toplayarak birinci yarıyı sıralama olarak iyi bir yerde bitirdik. İkinci devre bütün Vanlılar ile bütünleşerek en kötü ihtimal Play-Off oynamak istiyoruz. Kamp dönemimiz çok iyi bir şekilde geçiyor. Herkes elinden gelenin en fazlasını yapmaya çalışıyor. Biz söylenen tüm sözlere kulak tıkayarak işimizi en şekilde yapmaya çalışıyoruz. İkinci yarıya iyi başlamak ve birinci devre topladığımız puanların üstüne puan katarak Play-Off oynamak istiyoruz. Tek amacımız takımımızı üst lige çıkarmak. Taraftarımızdan ve Van halkından destek bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

TEMİRCAN: İYİ BİR BİRLİKTELİK VAR

Takım içindeki birliktelikten bahseden ve açıklamalarda bulunan Abdullah Temircan ise şunları söyledi: “Takım olarak çok iyi bir birlik ve beraberlik içindeyiz. Bunun karşılığını da birinci devre 29 puan alarak bir nevi karşılığını bulduk. Kamp dönemimiz çok iyi bir şekilde geçmektedir. İkinci yarı futbolcu arkadaşlarımın dediği gibi en kötü ihtimal Play-Off oynamak istiyoruz. Büyükşehir Belediyespor 3. Ligi hak eden bir kulüp değildir. Tek hedefimiz şuanda Büyükşehir Belediyespor kulübünü üst liglere taşımak.”


ŞEHRİVAN SPOR: ÖNDER ALTINAL / ANTALYA

Editör: TE Bilisim