HDP ve DBP 16 Nisan’da yapılacak olan referandum çalışmalarının startını verdi.

 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandum için, Van’da çalışmalara başladı. HDP il binasında düzenlenen basın toplantısı ile referandum çalışmasının startını veren parti yöneticileri, yapılacak olan referandumda hayır diyeceklerini açıkladı. Gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Yakup Ataş, “Mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev dolaşarak neden hayır dediğimizi halkımıza anlatacağız.” Dedi.

 

ATAŞ: YEREL DEMOKRASİ HAYATA GEÇMELİ

Ataş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Anayasa değişikliği adıyla meclise sunulan, aslında ‘Tek adam rejimi’ ve ‘mutlak iktidar’ için gerekli düzenlemeleri içeren ve Türkiye’yi içinden çıkılmaz bir sürekli kriz-kaos ortamına sürükleyecek olan paket meclis’te kabul edildi. Bu değişiklik önergesinin kabul edilmesi tüm eksikliklerine rağmen belli bir temsiliyeti sağlayan Meclisin ömrünün tamamlanması anlamını taşıyor. Yerel demokrasinin hayata geçirilmesidir. Geçmişin vesayet rejimiyle dünyanın ileri geri kalmış demokrasilerinden birini sergilerken, bugün hayata geçirilmeye çalışılan değişiklik ile demokrasi mevzusu tamamen bitirilmek istenmektedir. Halklarımızın yüzyıllık mücadelesini ve hak taleplerinin görmezden gelerek kendisini var eden rejim şimdi yetkilerin tekelde toplandığı bir yönetime kavuşturulmak isteniyor.”

 

“HDP’NİN HAYIRI BİR SEÇENEKTİR”

“Hangi koşullarda olursa olsun demokratik cumhuriyetin inşası için ortak vatanımızda özgürlük ve eşitlik mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.” Diyerek konuşmasını sürdüren Ataş, “Referandum da hayır sonucunu var ederek bu gidişata dur diyeceğiz. Bu süreçte örgütsel yapımızı güçlendirerek büyüterek ve tüm Hayır’ları ortak bir zeminde buluşturarak bu mücadelemizi yükselteceğiz. HDP’nin hayırı bir seçenektir. HDP’nin hayırı geleceğin umutla var edilmesidir. Biz çoğulcu, demokratik bir cumhuriyetin inşası için, barışı var edebilmek için bu referandum sürecinde tüm örgütsel yapımızla ve gücümüzle Hayır’ı örgütleyeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

 

ATAŞ: NEDEN HAYIR DEDİĞİMİZİ ANLATACAĞIZ

Ataş son olarak şunları dile getirdi: “Bu çerçevede Van ilimizde referandum çalışmalarımız hız kesmeden sürmektedir. Tüm ilçelerimizde referandum komisyonlarımız teknik altyapısını hazırlamış, halkımıza hayır tercihinin neleri getireceğini, olası bir evetin neleri götüreceğini aktarmaktadır. Mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev dolaşarak neden hayır dediğimizi anlatacağız. Bizler, geleceğimiz için, demokrasi, özgürlük ve eşitlik için hayır diyoruz ve tüm halkımızı ‘Hayırlı Geleceklerde’ buluşalım diyoruz. Referandum çalışmalarımızın yanı sıra Mart ayının halkımız için önemi büyüktür. 8 Mart, 21 Mart’ın yanı sıra DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk ile DTK Eş Başkanı Leyla Güven’in 1 Nisan’da halkla bir araya gelecek, tüm Van halkını 7 Haziran ruhuyla çalışmaya davet ediyoruz.”

 

Basın toplantısına; HDP Van İl Eş Başkan Gülistan Orhan, DBP Van İl Eş Başkanı Ahmet Aygün, HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, Barış Anneleri, TJA Aktivistleri, eski belediye başkanları, HDP-DBP il ve ilçe örgütlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Basın açıklamasının ardından parti yetkilileri caddelere çıkarak halka ‘Neden Hayır’ yazılı broşür dağıttı.

Editör: TE Bilisim